Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

03/11/18

Επιφυλάξεις των θεσμών για τη νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις

 

«Φρένο» έχουν βάλει μέχρι τώρα οι δανειστές τα σχέδια της κυβέρνησης για μια νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που χρωστούν στην εφορία.

 

 

Όπως γράφει το CNN Greece, στις Βρυξέλλες δεν βλέπουν με καλό μάτι μια νέα ρύθμιση καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας μια ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

 

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα «παζάρια» με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιδιώκοντας να τους πείσει να δεχθούν μια νέα ρύθμιση την οποία θέλει να εντάξει στις παροχές που ανοίγουν τον δρόμο προς τις κάλπες.

 

Σε συνέντευξή του στα Νέα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος δηλώνει ότι έχει συσταθεί διυπουργική ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται ρύθμιση οφειλών με απλοποιημένες διαδικασίες για όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στον υπάρχοντα εξωδικαστικό μηχανισμό.

 

Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αφορά μια νέα έκτακτη ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες οι οποίοι αποκλείονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων του εξωδικαστικού, π.χ. όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους. Η ρύθμιση κινείται στα πρότυπα του εξωδικαστικού.

 

Ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να φθάνει τις 120, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ. Θα προβλέπεται κούρεμα έως 85% στα πρόστιμα αλλά και κόφτης για όσους έχουν καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία, οι οποίοι θα εξαιρούνται από τη ρύθμιση.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο, απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση θα είναι η εξόφληση ή η ρύθμιση των τρεχουσών υποχρεώσεων, δηλαδή του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος, του ΦΠΑ, των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....