| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Εργοδότες ζητούν από εργαζόμενους τα 534 ευρώ

 

Τετάρτη, 09/09/2020

 

   Share

 

Κόκκινο χτυπάει η αγωνία των εργαζομένων καθώς η νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και η άνοδος της ανασφάλειας διαμορφώνουν εκρηκτικό κοκτέιλ στην αγορά εργασίας, με εργαζομένους να καταγγέλλουν εργοδότες ακόμη για το ότι τους ζητούν να επιστρέψουν το επίδομα των 534 ευρώ.

 

 

Καθώς η «κουτσή» όσο και πρωτόγνωρη τουριστική σεζόν τελειώνει, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι καλούνται να προσγειωθούν απότομα σε μια καινούργια πραγματικότητα, με την ύφεση και την ανεργία να διαμορφώνουν τους όρους της νέας «καραντίνας». Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον το εργασιακό αναδεικνύεται στο μείζον στοίχημα της επόμενης μέρας.  

 

Δεν είναι τυχαίο πως οι καταγγελίες για κρούσματα αυθαιρεσιών πέφτουν βροχή, ενώ ορισμένοι εργοδότες επιχειρούν συστηματικά να εκμεταλλευτούν τα μέτρα στήριξης που θεσμοθέτησε το κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία για μερίδα εποχικών ξενοδόχων που αν και δεν επαναλειτούργησαν φέτος το ξενοδοχείο τους, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν το ποσό της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ από τους εποχικούς εργαζομένους που υπέβαλλαν μονομερή δήλωση στην «Εργάνη», με την αιτιολογία πως η αιτία που το εισέπραξαν ήταν η δική τους επιχείρηση…

 

«Υπήρξαν καταγγελίες για εργοδότες που ενώ δεν άνοιξαν καθόλου τα ξενοδοχεία τους φέτος, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν τα 534 ευρώ της αναστολής από τους εργαζόμενους, με το πρόσχημα πως τα λεφτά αυτά τα πήραν λόγω της επιχείρησης. Ευτυχώς τα κρούσματα αυτά ήταν περιορισμένα», καταγγέλλει ο πρόεδρος Ξενοδοχουπαλλήλων Ρεθύμνου, Κώστας Νικολιτάκης.

 

Την ίδια στιγμή, βροχή πέφτουν οι καταγγελίες και στο Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ, καθώς και στην ομάδα πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων της ΓΣΕΕ «Aντι -COVID-19» . Πολλοί εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ενώ έχουν δηλωθεί σε αναστολή και λαμβάνουν τα 534 ευρώ από το κράτος εξαναγκάζονται να δουλεύουν «μαύρα» είτε με τηλεργασία είτε με κανονικά στον χώρο εργασίας τους.

 

Πηγή: Γιάννης Φώσκολος - Έθνος

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....