| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ερντογάν σε Άσαντ: Φύγε από Ιντλίμπ ώς το τέλος του μήνα ή θα σε «φύγουμε» - Απειλές και προς Ρωσία

 

Τετάρτη, 05/02/2020

 

   Share

 

Tελεσίγραφο στο καθεστώς Άσαντ για να αποχωρήσει από την Ιντλίμπ ώς το τέλος του μήνα έδωσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας με στρατιωτική δράση εάν ο συριακός στρατός δεν αποσύρει τα στρατεύματά του πίσω από τις θέσεις όπου βρίσκονται τα τουρκικά στρατιωτικά παρατηρητήρια. «Αν δεν το κάνετε, η Τουρκία θα το κάνει μόνη της» απείλησε το καθεστώς Άσαντ.  

 

 

Mιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως διαβίβασε αυτό το μήνυμα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε την Τρίτη, με το ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει στρατιωτικά το συριακό καθεστώς. Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την αρωγή των Ρώσων, φαίνεται ότι προελαύνουν προς τη συριακή επαρχία, με τις φιλοτουρκικές δυνάμεις να υποχωρούν. 

 

Μάλιστα, ο τούρκος πρόεδρος φάνηκε να απειλεί ακόμα και τη Μόσχα για την υποστήριξη στο συριακό καθεστώς: «κάθε επίθεση σε τούρκους στρατιώτες, ή τους συμμάχους τους, θα αντιμετωπίσει αντίποινα, ανεξάρτητα από την πηγή της επίθεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τίποτα δε μένει το ίδιο για την Τουρκία, όταν χύνεται αίμα στρατιωτών» τόνισε. Οι δυνάμεις του Άσαντ σκότωσαν οχτώ τούρκους στρατιώτες. 

 

«Οι αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας θα κινούνται ελεύθερα, και εάν χρειαστεί θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν ότι οι συμφωνίες που είχαν υπογραφεί, με κήρυξη της επαρχίας ως αποστρατικοποιημένη ζώνη, δεν εφαρμόζονται.

 

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε την κατάσταση στην επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας ως «μη διαχειρίσιμη», υποστηρίζοντας ότι περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από την επαρχία είχαν αρχίσει να κινούνται προς τα τουρκικά σύνορα με την αραβική χώρα.

 

Πηγή: skai.gr

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....