Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 05/02/19

Εύκολη λεία τα αυτοκίνητα «χωρίς κλειδί»

 

του David Meyer

 

Οι εγκληματίες μπορούν εύκολα να κλέψουν κορυφαία μοντέλα αυτοκινήτων χωρίς καν να διαθέτουν κλειδί, χρησιμοποιώντας απλώς τον φθηνό εξοπλισμό που είναι πλέον διαθέσιμος στο διαδίκτυο, προειδοποιεί μια οργάνωση προστασίας καταναλωτών.

 

 

Την προειδοποίηση εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα ο οργανισμός Which?, μετά από μελέτη της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτων ADAC. Η μελέτη εξέτασε 237 μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν σύστημα εκκίνησης με ηλεκτρονικό αντί για μηχανικό κλειδί, και βρήκαν ότι οι κλέφτες μπορούσαν να ξεκλειδώσουν 230 από αυτά τα μοντέλα χωρίς μεγάλη δυσκολία.

 

Μια παρόμοια προειδοποίηση δημοσιοποιήθηκε πέρυσι στις ΗΠΑ. Οι κλέφτες έχουν τον τρόπο να «ξεγελούν» το αυτοκίνητο ώστε αυτό να «νομίζει» ότι το ηλεκτρονικό κλειδί είναι ακριβώς δίπλα του, ενώ στην πραγματικότητα το σήμα προέρχεται από συσκευές που χρησιμοποιούν οι κλέφτες.

 

Η Which? είπε ότι οι εκδόσεις χωρίς κλειδί δημοφιλών αυτοκινήτων, όπως το Ford Fiesta, το Volkswagen Golf, το Nissan Qashqai και το Ford Focus, ήταν όλες ευάλωτες στους κλέφτες. «Οι κλοπές που αφορούν ηλεκτρονικές συσκευές αυξάνονται και είναι σαφές ότι οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να βελτιώσουν την αντικλεπτική προστασία των οχημάτων τους», ανέφερε ο David Jamieson, αστυνομικός επίτροπος των West Midlands, σε δήλωσή του που παραθέτει η οργάνωση.

 

Ωστόσο, η Βρετανική Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων επιμένει ότι τα καινούργια αυτοκίνητα «είναι ασφαλέστερα από ποτέ και η νέα τεχνολογία έχει συμβάλλει στη δραματική μείωση των κλοπών, με το ποσοστό των αυτοκινήτων που κλέβονται να είναι χαμηλότερος από 0,3% κατά μέσο όρο». «Συνεχίζουμε να ζητάμε να αναληφθεί δράση για να σταματήσει η ελεύθερη πώληση εξοπλισμού χωρίς νόμιμο σκοπό που βοηθά τους εγκληματίες να κλέβουν αυτοκίνητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης, Mike Hawes.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....