Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

31/12/18

Ζούκεμπεργκ: Αντιμέτωπος με ένα νέο σκάνδαλο;

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Facebook, κάποιες από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για smartphones Android, συμπεριλαμβανομένων των Skyscanner, TripAdvisor και MyFitnessPal, μεταφέρουν δεδομένα στο Facebookχωρίς την έγκριση των χρηστών, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 

 

Ερευνα που έγινε σε 34 δημοφιλείς εφαρμογές Android, από τον οργανισμό Privacy International, βρήκε ότι τουλάχιστον 20 από αυτές έστελναν συγκεκριμένα δεδομένα στο Facebook, την ώρα που άνοιγαν στο τηλέφωνο, πριν οι χρήστες ερωτηθούν για έγκριση.

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα των Financial Times, οι πληροφορίες που στέλνονταν αμέσως αφορούσαν το όνομα της εφαρμογής, το μοναδικό ID του χρήστη στο Google και τον αριθμό των φορών που η εφαρμογή άνοιξε και έκλεισε από τότε που «κατέβηκε».

 

Κάποιες, όπως η ταξιδιωτική Kayak, αργότερα έστελναν λεπτομερείς πληροφορίες στο Facebook για τις αναζητήσεις πτήσεων από τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών ταξιδίων, αν ο χρήστης είχε παιδί και ποιες πτήσεις και προορισμούς είχαν αναζητήσει.

 

Ο ευρωπαϊκός νόμος, που άλλαξε τον Μάιο, με την εισαγωγή του General Data Protection Regulation (GDPR), ορίζει ότι οι εφαρμογές των κινητών πρέπει να έχουν την έγκριση των χρηστών πριν αντλήσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες. Τα πρόστιμα για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσία μπορούν να φτάσουν μέχρι το 4% των εσόδων ή 20 εκατ. ευρώ, οποιοδήποτε από τα παραπάνω μεγέθη είναι μεγαλύτερο.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....