| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η Βρετανία & Η έκρηξη των online πωλήσεων

 

Δευτέρα, 00:01 - 23/11/2020

 

   Share

 

Όπως έγραψε το Bloomberg στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, oι πωλήσεις προϊόντων που σχετίζονται με το λιανεμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν τον Οκτώβριο για έκτο συνεχή μήνα, ενισχύοντας τη ζήτηση κυρίως σε είδη οικιακής χρήσης και πολυκαταστήματα.

 

 

Το γραφείο εθνικής στατιστικής αναφέρει πως σύμφωνα με τις εκθέσεις επιχειρήσεων η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους καταναλωτές οι οποίοι ξεκίνησαν νωρίτερα τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως της ανησυχίας των πολιτών σχετικά το lockdown αλλά και το κλείσιμο καταστημάτων.

 

Τον Οκτώβριο, και ενώ ειδικοί ανέμεναν μείωση της τάξεως του 0,3%, ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν σε φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα αυξήθηκε κατά 1,2% από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

 

Οι περισσότεροι τομείς λιανικής έχουν πλέον ανακάμψει φτάνοντας στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την έναρξη της πανδημίας, εκτός από τα είδη ένδυσης και τα καύσιμα. Οι διαδικτυακές αγορές, έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μάλιστα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 45%. 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, υπάρχουν όμως αρκετοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη ζήτηση των καταναλωτών. Η αισιοδοξία των νοικοκυριών φαίνεται να παραμένει συγκρατημένη πριν από την περίοδο των διακοπών – την πιο σημαντική περίοδο για τους καταστηματάρχες, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έκθεση της GfK η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αλυσίδα παντοπωλείων J Sainsbury Plc δήλωσε ότι κλείνει 420 καταστήματα και ξεκινά να εφαρμόζει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης θέσεων εργασίας για την επίτευξη της κερδοφορίας.

 

Η Τράπεζα της Αγγλίας προσπάθησε να αυξήσει τα κίνητρα αυτόν τον μήνα εν αναμονή της ύφεσης του τέταρτου τριμήνου. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν ότι το μέλλον είναι ιδιαίτερα αβέβαιο τόσο λόγω της πανδημίας όσο και της αποχώρησης  Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου.

 

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....