| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η Γερμανία & Το εντυπωσιακό νούμερο του 20-25%

 

Τετάρτη, 00:01 - 13/05/2020

 

   Share

 

Όχι φυσικά ότι θα έχουμε αυτήν την επίδοση στο σύνολο της χρήσης. Ωστόσο όπως και αν το δει κανείς, το νούμερο είναι εντυπωσιακό. Ειδικότερα, το γερμανικό ΑΕΠ πιθανόν μειώθηκε κατά περίπου 20-25% για αρκετές εβδομάδες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, προσθέτοντας ότι η δραστηριότητα πιθανόν έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδό της τον Απρίλιο εάν τελικά αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

 

 

Η Γερμανία μπήκε σε lockdown τον Μάρτιο για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, με πολλές εταιρείες να σταματούν την παραγωγή τους και καταστήματα να κλείνουν. Την περασμένη εβδομάδα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε μέτρα για τη χαλάρωση των περιορισμών αλλά παρουσίασε και έναν έκτακτο μηχανισμό που θα επιτρέψει την επιβολή νέων περιορισμών στην περίπτωση που αυξηθούν και πάλι τα κρούσματα.

 

«Η κρίση του κορωνοϊού χτύπησε τη Γερμανία σαν κεραυνός» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της KfW Φρίτζι Κέλερ-Γκέιμπ. Ο ίδιος είπε ότι η ανάκαμψη μάλλον θα ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους αλλά η οικονομία πιθανόν θα φθάσει στο επίπεδο που ήταν πριν από την κρίση το φθινόπωρο του 2021. Εν τέλει, αυτό θα κοστίσει στη Γερμανία 300 δισεκ. ευρώ σε όρους ΑΕΠ-ποσό αντίστοιχο με το συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Δανία- ανέφερε η KfW.

 

Με τη χαλάρωση πολλών περιορισμών, η κατάσταση στην οικονομία αναμένεται, τουλάχιστον εν μέρει, να εξομαλυνθεί έως το καλοκαίρι, ανέφερε η KfW, προσθέτοντας ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ ισχυρή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

 

Η KfW ανέφερε ότι αναμένει πως η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6% φέτος πριν αναπτυχθεί κατά 5% την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, σημείωσε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι, με βασικότερο εξ αυτών ένα πιθανό, δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Οι προβλέψεις αυτές είναι πολύ κοντά στις εκτιμήσεις που έκανε η γερμανική κυβέρνηση στα τέλη Απριλίου για συρρίκνωση 6,3% φέτος και ανάπτυξη 5,2% την επόμενη χρονιά.

 

Ο φόβος μόλυνσης και η οικονομική αβεβαιότητα σημαίνουν ότι οι άνθρωποι θα αναβάλουν τις αγορές τους έως ότου είναι διαθέσιμα τα γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό και μπορούν να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους, σύμφωνα με την KfW.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....