Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 12/02/19

Η Δανία και ο πληθωρισμός

 

Ο πληθωρισμός στη Δανία αυξήθηκε τον Ιανουάριο κι έφτασε στο υψηλότερο ποσοστό του μετά τον Νοέμβριο του 2017 μετά από μια σειρά αδύναμων προσπαθειών να αυξηθεί κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Όπως έγραψε το Bloomberg, οδείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, από 0,8% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Στατιστικών Στοιχείων της Κοπεγχάγης, τη Δευτέρα.

 

 

Ο ετήσιος πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 0,8% κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018. Το μηνιαίο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιανουάριο μετά την πτώση του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Δανία δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για την αύξηση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο ήταν οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων Από τον Ιανουάριο, η άδεια τηλεόρασης δεν περιλαμβάνεται πλέον στο καλάθι των τιμών καταναλωτή της Δανίας. Η αλλαγή διασφαλίζει τη συνοχή με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Όπως αναφέρει ο οικονομολόγος Tore Stramer της Nykredit, ο πληθωρισμός παραμένει αδύναμος, δεδομένου ότι η Δανία αντιμετωπίζει μια «μέτρια έκρηξη» (η πρόβλεψη για το 2019 είναι 1,5%). Αυτό αύξησε τα πραγματικά εισοδήματα, ενώ η μέση αγοραστική δύναμη του δανέζικου νοικοκυριού αυξήθηκε κατά περίπου 7.500 δολάρια (1.140 δολάρια) κατά το προηγούμενο έτος.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....