| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

«Η Ευρώπη το μεγάλο «θύμα» του εμπορικού πολέμου» (ΟΟΣΑ)

 

Παρασκευή, 07:45 - 29/11/2019

 

   Share

 

Ήταν κάτι που όλοι έβλεπαν στα μακροοικονομικά δεδομένα των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών και τις προβλέψεις των ειδικών. Τώρα έρχεται να το πιστοποιήσει και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Μπορεί ο εμπορικός πόλεμος να μαίνεται κυρίως μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά το μεγαλύτερο θύμα- ή παράπλευρη απώλεια θα έλεγε κανείς- δεν είναι άλλη από τη Γηραιά Ήπειρο. 

 

 

Η εμπορική αβεβαιότητα έχει πλήξει την ευρωπαϊκή οικονομία περισσότερο από κάθε άλλη ανεπτυγμένη ή αναδυόμενη, ενώ άλλοι παράγοντες όπως το θολό τοπίο σχετικά με το πόσο και πώς θα βγει από την Ε.Ε. η Βρετανία έρχονται να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση. 

 

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, τα δεδομένα του ΟΟΣΑ, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ότι αι οι εισαγωγές μειώθηκαν 0,4%. Σε όλες τις μεγάλες οικονομίες η τάση είναι αρνητική. Στη Γερμανία όπου η βιομηχανία βρίσκεται σε βαθιά, πολύμηνη ύφεση, οι εξαγωγές μειώθηκαν 1,8%. Στη Γαλλία έκαναν βουτιά 3,6% και στην Ιταλία μειώθηκαν για έκτο διαδοχικό τρίμηνο, κατά 1,2%. 

 

Συνολικά στην ομάδα του 20 κορυφαίων ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη (G20) η πτώση των εξαγωγών το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο ήταν 0,9%. Σχεδόν στο 80% των χωρών και περιοχών, που εξετάζονται στη μελέτη του ΟΟΣΑ, είχαμε κάμψη των εμπορικών συναλλαγών. Πρόκεται για οικονομίες που καλύπτουν το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ. 

 

Σε ορισμένες περιοχές πάντως η συρρίκνωση των εξαγωγών αντανακλά πρωτίστως την πτώση των τιμών του πετρελαίου αλλά και την υποτίμηση νομισμάτων έναντι του αμερικανικού δολαρίου. 

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....