Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 07/02/19

Η Ιταλία βγάζει στο σφυρί ακίνητα 1,8δις ευρώ

 

Όπως σχολίασε το Bloomberg, η Ιταλία ετοιμάζεται να πουλήσει κρατικά ακίνητα για να συγκεντρώσει ως και 1,8 δισ. ευρώ, καθώς προσπαθεί να μειώσει το χρέος της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Το υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί λίστα με τα ακίνητα που ανήκουν στο κράτος και στις περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις που θα μπορούσαν να πωληθούν - κυρίως στρατόπεδα, νοσοκομεία και κτίρια γραφείων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον - δήλωσε η πηγή.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte έχει αναφέρει ότι η κυβέρνησή του αναμένει τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό να πυροδοτήσουν ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ακόμη και όταν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα δείχνουν ότι η χώρα έπεσε στην πρώτη ύφεση από το 2013. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ανάπτυξη πολύ κάτω από τον κυβερνητικό στόχο του 1%.

 

Το τριετές δημοσιονομικό σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο περιλάμβανε στόχο 950 εκατ. ευρώ σε έσοδα από πωλήσεις ακινήτων του δημοσίου το 2019 και 150 εκατ. ευρώ την επόμενη χρονιά.

 

Η αξία της ακίνητης περιουσίας του ιταλικού κράτους, των περιφερειακών αρχών και άλλων δημόσιων οντοτήτων ανέρχεται στα 283 δισ. ευρώ, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία από την περασμένη χρονιά.

 

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανήλθε τον Νοέμβριο στο υψηλό των 2,35 τρισ. ευρώ, ξεπερνώντας το 133% του ΑΕΠ.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....