Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 06/02/19

Η Ιταλία παραμένει μια προβληματική περίπτωση ….

 

Μια πτώση στην παραγωγή και τις εξαγωγές της ιταλικής οικονομίας, έπληξε τις υπηρεσίες στις αρχές του έτους, επιδεινώνοντας μια ήδη εύθραυστη οικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ.

 

 

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών στην Ιταλία συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο και ανάγκασε τις εταιρείες να μειώσουν το προσωπικό τους για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, σύμφωνα με δείκτη «Managers Προμηθειών» την Τρίτη. Οι επιχειρήσεις ανέφεραν την αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης και τη μείωση των παραγγελιών των εξαγωγών ως λόγους για τη μείωση των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε το Bloomberg, την περίοδο που η ιταλική οικονομία, η οποία έπεσε σε ύφεση στα τέλη του 2018, σηματοδοτεί ένα ιδιαίτερα αδύναμο σημείο στην περιοχή, την ίδια ώρα παρατηρήθηκαν κι άλλες ρωγμές στο μπλοκ των 19 εθνών.

 

Η βιομηχανία της Γερμανίας μαστίζεται σε βάθος, από τις διαμάχες των αυτοκινητοβιομηχανιών με τις νέες δοκιμές εκπομπών και την πτώση του παγκόσμιου εμπορίου. Στη Γαλλία, οι καταναλωτικές δαπάνες επλήγησαν από τις βίαιες διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης.

 

Η δραστηριότητα στις γαλλικές υπηρεσίες μειώθηκε ραγδαία τους τελευταίους δύο μήνες, με τον δείκτη PMI του Ιανουαρίου να δείχνει τη μεγαλύτερη συρρίκνωση σε σχεδόν πέντε χρόνια. Η δημιουργία νέων επιχειρήσεων μειώθηκε για δεύτερο μήνα και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης επιβραδύνθηκε.

 

Για τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της, η σύνθετη ανάγνωση της μεταποίησης και των υπηρεσιών αξιολογήθηκε και πάλι μέχρι το δείκτη 51 σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση του 50,7. Ωστόσο, η έρευνα εξακολουθεί να δείχνει «μια μικρή, μόνο, ανάπτυξη στην επιχειρηματική δραστηριότητα», ανέφερε ο IHS.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....