Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 28/02/19

Η Κίνα & Το ράλι των ομολόγων

 

Η επιχείρηση συγκέντρωσης κρατικών ομολόγων της Κίνας φαντάζει τώρα, όπως και το 2018. Όπως έγραψε το Bloomberg, ο αγώνας για την αγορά ομολόγων εξασθενεί με γοργούς ρυθμούς, ενώ τα δεκαετούς διάρκειας κρατικά ομόλογα της Κίνας, οδεύουν προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον περασμένο Αύγουστο.

 

 

Οι τίτλοι, οι οποίοι ενισχύθηκαν από τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια και τη νομισματική χαλάρωση πέρυσι, αντιμετωπίζουν τώρα ένα πλέγμα νέων απειλών - μια εντυπωσιακή αύξηση των μετοχών, μια καλύτερη προοπτική για την οικονομία και αυξημένο κόστος δανεισμού μεταξύ των τραπεζών. Σύμφωνα με το Bloomberg: «Οι επενδυτές ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι για τα ομόλογα και τώρα η άνοδος των μετοχών και η βελτίωση των οικονομικών δεικτών είναι σαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο», δήλωσε ο Zhou Hao, επικεφαλής οικονομολόγος για τις αναδυόμενες αγορές στην Commerzbank AG. «Οι αποδόσεις θα αυξηθούν περαιτέρω, καθώς οι traders τραβούν μετρητά από την αγορά χρήματος για να αγοράσουν μετοχές».

 

Η αλλαγή στην ατμόσφαιρα ήταν ταχεία - οι αναλυτές δεν συζητούσαν πολύ καιρό όταν η αποπληρωμή των 10ετών θα κυμανθεί κάτω από το βασικό επίπεδο του 3% για πρώτη φορά από το 2016. Οι παρατηρητές της Κίνας συνέστησαν στους επενδυτές να πουλήσουν ομόλογα για να αγοράσουν μετοχές, οι τελευταίες θα επωφεληθούν από την καλύτερη διάθεση για ανάληψη κινδύνου. Οι μετοχές επίσης φαίνονται φτηνές σε σχέση με το χρέος μετά τη χειρότερη πτώση τους μέσα σε μια δεκαετία πέρυσι.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....