| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η Κρήτη, πρώτη επιλογή των Γερμανών τουριστών

 

Τετάρτη, 17/03/2021

 

   Share

 

Στην πρώτη θέση μεταξύ των προτιμήσεων των Γερμανών που θα ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό βρίσκεται για πρώτη φορά η Ελλάδα, με την Κρήτη ως κορυφαίο προορισμό, ξεπερνώντας τη διαχρονικά αγαπημένη στη συγκεκριμένη αγορά, Μαγιόρκα. 

 

 

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, συνολικά τρεις ελληνικοί προορισμοί, η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως, βρίσκονται στις πέντε κορυφαίες προτιμήσεις των Γερμανών, σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία που έδωσε στην «Κ» η TUI AG για τη φετινή σεζόν. Το γεγονός πως η Ελλάδα εμφανίζεται πλέον σε καλύτερη θέση σε σχέση με την Ισπανία, η οποία παραδοσιακά επικρατεί της χώρας μας, κρίνεται λίαν ενθαρρυντικό. 

 

Ρυθμιστής η πανδημία

 

Ιδιαίτερη κίνηση παρουσιάζουν και οι κρατήσεις για την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο όταν συμπεριληφθεί και η βρετανική αγορά. Γερμανία και Βρετανία αποτελούν μακράν τις δύο μεγαλύτερες αγορές από τις οποίες έλκει επισκέπτες η Ελλάδα και έτσι οι ενδείξεις που έχει ο μεγαλύτερος tour operator αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας από τις συγκεκριμένες αγορές αποτελούν λίαν ενθαρρυντικά μηνύματα για τη φετινή χρονιά. Ωστόσο πηγές του γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου επισημαίνουν ότι προϋπόθεση για να εξελιχθούν όλα όπως δείχνουν προσώρας, είναι να μην υπάρξει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης τόσο εδώ όσο και στις χώρες αφετηρίας.

 

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις συγκριτικά με πέρυσι την ίδια εποχή, οπότε και η πανδημία και τα lockdown είχαν αιφνιδιάσει έντονα αρνητικά το σύνολο του τουριστικού κλάδου παγκοσμίως, είναι σημαντικά υψηλότερες. 

 

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κρατήσεων και προκρατήσεων αφορά τους κατ’ εξοχήν καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και λιγότερο τον Ιούνιο. Κρατήσεις ωστόσο υπήρχαν και για τον Απρίλιο και τον Μάιο, ειδικά από τη Βρετανία, οι οποίες μετά την ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού για άνοιγμα των βρετανικών συνόρων από τις 17 Μαΐου και μετά σταμάτησαν, ενώ όσες ήδη είχαν γίνει μετακυλίονται τώρα για ημερομηνίες μετά το ορόσημο αυτό. 

 

Η TUI από την αρχή του έτους είχε σχεδιάσει να διαθέσει το 80% των διαθέσιμων πακέτων διακοπών της, στόχος ο οποίος τώρα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, με δεδομένο ότι ο Απρίλιος και τουλάχιστον ο μισός Μάιος έχουν βγει εκτός σεζόν. «Σε κάθε περίπτωση, η φετινή χρονιά έχει όλα τα εχέγγυα να είναι πάρα πολύ καλύτερη από την περυσινή», εξηγούν από την TUI. Παράλληλα, δηλώνουν πως το σύνολο του αεροπορικού της στόλου είναι έτοιμο να αναλάβει έργο ανάλογα με τη ζήτηση και μόλις αυτό επιτραπεί. Περαιτέρω βελτίωση της εικόνας αναμένεται όσο θα προχωρούν τα εμβολιαστικά προγράμματα ένθεν και ένθεν των ελληνικών συνόρων.

 

Γερμανία και Βρετανία κάλυψαν περίπου το 40% των αφίξεων και των εισπράξεων του ελληνικού τουρισμού το 2020, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 2020, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εν γένει εμφάνισαν μείωση κατά 76,5% σε σύγκριση με το 2019 και διαμορφώθηκαν στα 4,280 δισ. ευρώ. 

 

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 61,6% και διαμορφώθηκαν σε 1,135 δισ., ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 66,3% και έφτασαν στα 367 εκατ. Από τις χώρες εκτός Ε.Ε.-27, πτώση κατά 70,8% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 749 εκατ., ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 93,0% και διαμορφώθηκαν στα 83 εκατ. 

 

Το 2020, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 76,5% και έφτασε στα 7,375 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 31,348 εκατ. ταξιδιωτών το 2019. Η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε πτώση κατά 62,1% και διαμορφώθηκε σε 1,526 εκατ. άτομα, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 69,5% και έφτασε στο 1,069 εκατ. ταξιδιώτες.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....