Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/07/18

Η Μέι ελπίζει ότι η επίσκεψη Τραμπ θα τονώσει τις σχέσεις Βρετανίας . ΗΠΑ

 

Ως ευκαιρία για την τόνωση των εμπορικών δεσμών Βρετανίας-ΗΠΑ βλέπει η Τερέζα Μέι την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα της, όπως η ίδια δήλωσε, αλλά και ως ευκαιρία ενίσχυσης της συνεργασίας για την ασφάλεια.

 

 

Η βρετανίδα Πρωθυπουργός στις δηλώσεις που έκανε προειδοποίησε επίσης τον Τραμπ να μην αγνοήσει στη συνάντησή του με τον Πούτιν, την επόμενη εβδομάδα, την άσχημη συμπεριφορά της Ρωσίας.

Ο Τραμπ, ο οποίος φθάνει σήμερα το απόγευμα στο Ηνωμένο βασίλειο για τη διήμερη επίσκεψη εργασίας, θα περάσει χρόνο με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τη Μέι.

Η άφιξή του έρχεται μόλις λίγες μέρες αφού είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε «αναταραχή» και ότι εξαρτάται από τον ίδιο το λαό για το αν η κυρία Mέι θα παραμείνει πρωθυπουργός.

Ο ίδιος δήλωσε ότι πάντα του άρεσε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εγκατέλειψε ως υπουργός Εξωτερικών τη Δευτέρα, ενώ αστειεύτηκε ότι η συνάντησή του με τον Ρώσο ηγέτη στο Ελσίνκι την επόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι το ευκολότερο κομμάτι του ευρωπαϊκού ταξιδιού του.

Παράλληλα με τη συζήτηση για τους δεσμούς εμπορίου και ασφάλειας, η Downing Street ανέφερε ότι οι βασικοί τομείς που θα συζητηθούν μεταξύ των δύο ηγετών είναι το ζήτημα της Ρωσίας, το Brexit και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Σαν χώρες είμαστε πιο ασφαλείς, έχουμε περισσότερη ευημερία και είμαστε πιο δημιουργικοί όταν συνεργαζόμαστε γι'αυτό ανυπομονώ για τις σημαντικές συζητήσεις αυτής της εβδομάδας» δήλωσε η Μέι πριν την άφιξη του Τραμπ. 

Είπε ότι μετά το Brexit η συμμαχία ΗΠΑ-Βρετανίας θα είναι η πιο σημαντική των επόμενων χρόνων.

Χαιρέτισε τέλος τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν καθώς όπως είπε ο μακροπρόθεσμος στόχος της Βρετανίας είναι να έχει μια εποικοδομητική σχέση με τη Μόσχα.

«Οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι καθοριστικοί για τη διαχείριση των κινδύνων της αντιπαράθεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να διαμαρτυρηθούν κατά της επίσκεψης του προέδρου Τραμπ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....