Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07/01/19

Η ΝΔ δεν καταθέτει πρόταση μομφής - Zητά εκλογές

 

Η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, όπως προκύπτει από ανακοίνωσή της. 

 

 

«Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος την βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Πειραιώς διαμηνύει ότι «ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές». 

«Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα» ξεκαθαρίζει η ΝΔ με αφορμή σχόλια κυβερνητικών στελεχών. 

ΕΕ-ΗΠΑ: Νέες εμπορικές συνομιλίες αύριο στην Ουάσινγκτον

 

Η ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ θα συναντήσει αύριο, Τρίτη, στην Ουάσινγκτον τον αμερικανό ομόλογό της Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ για νέες συζητήσεις σχετικά με το εμπόριο, έγινε σήμερα γνωστό από εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες προσπαθούν εδώ και μήνες να υλοποιήσουν με μια συμφωνία την αρχή μιας εμπορικής συνεννόησης η οποία ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου από τον αμερικανό πρόεδερο Ντόναλντ Τραμπ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η ανακοίνωση αυτή είχε επιτρέψει να υπάρξει μια εκεχειρία στις εντάσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, σε μια στιγμή που ο Τραμπ απειλούσε να επιβάλει βαρείς δασμούς στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να εργασθούν πάνω σε μια εμπορική συμφωνία για τα βιομηχανικά αγαθά, η οποία δεν έχει ακόμη προχωρήσει, καθώς οι ΗΠΑ προτιμούν προς το παρόν να επικεντρωθούν στην κανονιστική συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας «σε εθελοντική βάση» πάνω στις μελλοντικές προδιαγραφές νέων τεχνολογιών, όπως «τα αυτόματα οχήματα, η τρισδιάστατη εκτύπωση ή η κυβερνοασφάλεια», είχε εξηγήσει τον Νοέμβριο ευρωπαϊκή πηγή. Εξετάζεται ακόμη «ο καλύτερος εναρμονισμός ορισμένων μηχανισμών πιστοποίησης», κυρίως για τα ιατρικά μηχανήματα και για τον φαρμακευτικό τομέα, «στους τομείς όπου υπάρχει κοινό ενδιαφέρον».

Η Μάλστρομ πρόκειται εξάλλου να συμμετάσχει μεθαύριο, Τετάρτη, σε τριμερείς συνομιλίες με την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ πάνω σε διάφορα εμπορικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων «οι πρακτικές που στρεβλώνουν τις (διεθνείς) ανταλλαγές».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....