Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 08/02/19

Η Τουρκία αντικαθιστά τη Ρωσία στις επενδύσεις στο Μαυροβούνιο

 

Πρόσφατα, το ενδιαφέρον των επενδυτών από την Τουρκία έχει αυξηθεί σημαντικά στις παράκτιες περιοχές του Μαυροβουνίου.

 

 

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, το προηγούμενο έτος καταγράφηκαν 1545 νέες επιχειρήσεις από Τούρκους επενδυτές, ενώ την προηγούμενη τριετία ήταν μόλις 70. 

 

Παλαιότερα, όπως σημειώνεται, ο κύριοι επενδυτές στο  Μαυροβούνιο ήταν οι Ρώσοι, ενώ τώρα με την ένταξη της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ, αποσύρονται και πωλούν την ακίνητη περιουσία σε πολύ χαμηλότερες τιμές από ό, τι είχαν αγοράσει το 2006.

 

Ο πρωθυπουργός, Ντούσκο Μάρκοβιτς, λέει ότι οι Τούρκοι επενδυτές δύσκολα θα βρουν καλύτερο προορισμό από αυτόν του Μαυροβουνίου και επισημαίνει ότι η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός εταίρος για το Μαυροβούνιο με επενδύσεις περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία δεκαετία.

 

Οι Τούρκοι αγοράζουν συνήθως ξενοδοχεία σε τουριστικά θέρετρα, βίλες για ενοικίαση και ανοίγουν μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....