Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 11/01/19

Η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η αγορά ομολόγων

 

Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία έπεισαν τους παγκόσμιους επενδυτές να αγνοήσουν τα ανούσια πρωτοσέλιδα του περασμένου έτους, καθώς προσπάθησαν να πουλήσουν νέα ομόλογα σε δολάρια ΗΠΑ. Το μυστικό: πιο ελκυστικές αποδόσεις. Όπως έγραψε το Bloomberg, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε το νέο έτος με την πώληση κρατικών τίτλων 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Τουρκία αντίστοιχα πούλησε 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο τιμολόγησαν τα ομόλογα τουλάχιστον 20 μονάδες βάσης πάνω, σε σχέση με τις υπάρχουσες τιμές.

 

 

Οι δύο χώρες, των οποίων οι σφάλματα συνέβαλαν στην πρώτη ετήσια απώλεια για τα ομόλογα δολαρίου στις αναδυόμενες αγορές από το 2013, προστέθηκαν στη λίστα με τις Φιλιππίνες, οι οποίες δανείστηκαν 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια αυτή την εβδομάδα. Αυτό σταμάτησε ένα τρίμηνο διάλειμμα στις νέες πωλήσεις εν μέσω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για μια πιο αργή πορεία της σφικτής πολιτικής εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας και τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

 

"Η Σαουδική Αραβία είναι αξιόπιστη και στην Τουρκία, αν κάνετε ένα βήμα προς τα πίσω και κοιτάξετε τη μεγάλη εικόνα, υπήρξαν θετικότερα νέα από τα αρνητικά της προηγούμενης περιόδου", δήλωσε ο Michael Bolliger, επικεφαλής της διάθεσης περιουσιακών στοιχείων αναδυόμενων αγορών στη Ζυρίχη

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....