| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η αγορά χρυσού και το μεγάλο τεστ

 

Δεύτερα, 00:01 - 30/03/2020

 

   Share

Όπως έγραψε το Bloomberg την Παρασκευή, νοτιοαφρικανική εταιρεία επεξεργασίας χρυσού σταμάτησε να κάνει αποστολές του πολύτιμου μετάλλου στο Λονδίνο, εξαιτίας της έλλειψης εμπορικών πτήσεων, αυξάνοντας έτσι τις αναταράξεις που απειλούν τη φυσική αγορά χρυσού. Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία Rand Refinery, που είναι η μοναδική εταιρεία διύλισης του πολύτιμου μετάλλου στην αφρικανική ήπειρο, ανακοίνωσε ότι εξετάζει εναλλακτικά σχέδια και μέτρα ώστε να μπορεί να κάνει τις αποστολές που έχει δεσμευτεί να κάνει προς τη λονδρέζικη αγορά χρυσού.

 

 

Όπως ανέφερε ο CEO, Praveen Baijnath, «εργαζόμαστε σκληρά με τους παρόχους υπηρεσιών, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι εισερχόμενες και εξερχόμενες δεσμεύσεις μας μπορούν να επιτευχθούν».

 

Δεν διευκρίνισε πόσο μπορεί να επηρεαστεί ο χρυσός. Είναι πάντως και ακόμα ένα παράδειγμα για το πώς η εφοδιαστική αλυσίδα επηρεάζεται από τον κορωνοϊό. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τα διυλιστήρια στην Ελβετία επίσης ανακοίνωσαν ότι κλείνουν προσωρινά.

 

Σε μια ένδειξη για το πώς έχουν επιβραδυνθεί οι διαδικασίες, οι υπεράκτιες αποστολές ρωσικού χρυσού τώρα χρειάζονται μια εβδομάδα, από μια ημέρα προηγουμένως, όπως αναφέρει ο Alexey Zaytsev, της Otkritie bank.

 

Η London Bullion Market Association (LBMA) που είναι η διεθνής ένωση η οποία ορίζει τα πρότυπα παγκοσμίως για το πολύτιμο μέταλλο, αναφέρει ότι είναι βέβαιη ότι υπάρχει και πέραν του δέοντος ικανότητα ραφιναρίσματος και ότι οι εταιρείες και άλλοι παίκτες της αγοράς συνομιλούν με τις εταιρείες logistics για να διασφαλίσουν τη φυσική μεταφορά του χρυσού.

 

Η Rand Refinery έχει ήδη μειώσει τη δραστηριότητά της κατά τη διάρκεια και του εθνικού lockdown, αν και η εταιρεία εξαιρέθηκε από τους περιορισμούς, ανέφερε ο Baijnath.

 

Ανέφερε δε, ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί κάποια δραστηριότητα στην επεξεργασία χρυσού, γιατί η πώληση χρυσού αποτελεί παράγοντα – κλειδί στα έσοδα από συναλλαγές.

 

Η εταιρεία κάνει επεξεργασία χρυσού για λογαριασμό εταιρειών όπως η AngloGold Ashanti και η Gold Fields, και λειτουργεί ορυχεία σε όλη την Αφρική από το 1920, από τη Γκάνα και την Τανζανία μέχρι το Μάλι.

 

«Ενα πλήρες shutdown θα έχει συνέπειες ντόμινο στην παραγωγή ολόκληρης της ηπείρου. Επίσης, η αποθήκευση εξορυγμένου χρυσού στην επιφάνεια θα έχει αυξημένο ρίσκο για οποιοδήποτε ορυχείο».

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....