Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 21/12/18

Η αλλαγή στρατηγικής του παγκόσμιου κερδοσκόπου G. Soros και η γυναίκα κλειδί

 

Όπως έγραψε σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του το Bloomberg, το Soros Fund Management έχει περιορίσει τις επιθετικές επενδυτικές κινήσεις, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική που ανέδειξε τον George Soros σε έναν από τους πιο πολυσυζητημένους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως και ενέπνευσε μία ολόκληρη γενιά traders, οι οποίοι προσπάθησαν να πλουτίσουν υιοθετώντας την υψηλού ρίσκου επενδυτική πολιτική στις αγορές νομισμάτων, ομολόγων και εμπορευμάτων.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το εκτενές άρθρο του Bloomberg, η Dawn Fitzpatrick, η οποία εντάχθηκε στο Soros Fund Management με έδρα τη Νέα Υόρκη ως επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στις αρχές του 2017, έχει αλλάξει προσανατολισμό τον τελευταίο χρόνο, υποστηρίζοντας ότι οι ευκαιρίες είναι πλέον λιγότερες. Έχει αποσύρει κεφάλαια από τους εξωτερικούς διαχειριστές και έχει περικόψει κονδύλια και στην εσωτερική ομάδα της εταιρείας, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο fund του Soros.

 

 

Ο Adam Fisher, διευθυντής της macro και της ακίνητης περιουσίας του Soros, έχει πλέον στη διάθεση του κονδύλια για macro επενδύσεις ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, από περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Το ποσό θα μπορούσε να αυξηθεί στο μέλλον αν βελτιωθούν οι συνθήκες, υποστηρίζουν οι πηγές.

 

Ο Michael Vachon, εκπρόσωπος του Soros Fund Management, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ύπαρξης του το Soros Fund Management αποτέλεσε συνώνυμο των επιθετικών επενδυτικών κινήσεων υψηλών αποδόσεων. Το 1992, ο Soros και ο τότε επικεφαλής στρατηγικής του, Stan Druckenmiller έβγαλαν ένα δισεκατομμύριο δολάρια σορτάροντας τη βρετανική λίρα και ενισχύοντας τη φήμη του Soros ως κορυφαίου κερδοσκόπου.

 

Αυτή την εβδομάδα ο Druckenmiller, ο οποίος εργάστηκε με το μεγαλοεπενδυτή από το 1988 έως το 2000, μίλησε στην τηλεόραση του Bloomberg επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει κάποιος χρήματα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον.

 

«Κέρδιζα 30% ετησίως επί 30 χρόνια. Τώρα δεν είμαστε στα ίδια επίπεδα, ούτε στο ίδιο κράτος», τόνισε.

 

Ακόμη και έτσι, υπάρχουν επενδυτές που καταφέρνουν να διακριθούν. Ο δισεκατομμυριούχος Alan Howard κέρδισε 37% το μήνα Μάιο, ενώ ο Jeff Talpins συνέχισε το σερί κερδών με απόδοση 26% μέσα στο Νοέμβριο.

 

Η ομάδα του Soros, έχει καταγράψει απώλειες 4% έως 5% φέτος, ενώ συνολικά η εταιρεία του εμφανίζει οριακά κέρδη, αναφέρουν πηγές. Αυτό το μήνα ο μεγαλοεπενδυτής, απομάκρυνε διάφορα μέλη της επενδυτικής του ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Nuno Camara, ο οποίος διαχειρίζονταν τα κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών και του Timothy Durnan, του macro trader.

 

Η Fitzpatrick έχει εστιάσει εκ νέου στην επιχείρηση από τα τέλη του 2017, όταν ο 88χρονος Soros, μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του στο Open Society Foundations που έχει ιδρύσει.

 

Προχώρησε στην αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου, την ανακατανομή των κινδύνων και επανεξέτασε το χρονικό ορίζοντα των επενδύσεων λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα περισσότερα κεφάλαια δεν ανήκουν πλέον στο Soros και την οικογένεια του.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....