Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

09/10/18

«Η διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων συμπεριλαμβάνουν "κούρεμα" υποχρεώσεων και πλειστηριασμούς»

 

Τη συγκρότηση εθνικού συμβουλίου, για τα θέματα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, «πολύ σύντομα», προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στο συνέδριο του Economist "Ψηφιακή Μεταμόρφωση. Επιτυγχάνοντας ανάπτυξη σε τράπεζες και σε επιχειρήσεις".

 

 

Όπως είπε κ. Πιτσιόρλας, η επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων απαιτεί δύσκολες αποφάσεις, που συμπεριλαμβάνουν αφενός "κούρεμα" υποχρεώσεων και αφετέρου πλειστηριασμούς, τονίζοντας ότι σχεδόν το 50% των δανείων είναι "κόκκινα'.

 

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι «κατεξοχήν πολιτικό και συνδέεται με τον τρόπο που λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα στη χώρα». Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, «τα δάνεια αυτά δεν δημιουργήθηκαν από κακές εκτιμήσεις των τραπεζικών στελεχών ή των επιχειρήσεων αλλά από την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου και κυρίως από τη διαπλοκή που υπήρχε ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα, την πολιτική ηγεσία και τον επιχειρηματικό κόσμο».

 

Έως την αρχή του 2019 θα υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, δεσμεύτηκε ο κ. Πιτσιόρλας, αναφορικά με το εγχείρημα του ψηφιακού μετασχηματισμού, αναγνωρίζοντας: «ξεκινάμε από πολύ χαμηλά, είμαστε πολύ πίσω».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....