Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 01/02/19

Η ισπανική οικονομία δείχνει αντοχές ..

 

Η Ισπανία παρέμεινε μια φωτεινή περιοχή από οικονομική άποψη στη ζώνη του ευρώ στα τέλη του 2018, παρόλο που η χώρα, όπως και η υπόλοιπη περιοχή, αντιμετωπίζει φέτος μια ασθενέστερη προοπτική. 

 

 

Όπως σχολίασε το Bloomberg, η ανάπτυξη της χώρας επιταχύνθηκε απροσδόκητα στο 0,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σε αντίθεση με τα στοιχεία που ανέφεραν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, όπου οι εμπορικές εντάσεις, οι βίαιες διαμαρτυρίες και τα δημοσιονομικά προβλήματα έριξαν την ανάπτυξη. Η ισπανική παραγωγή αυξήθηκε από τις καταναλωτικές και κρατικές δαπάνες και από την αύξηση των εξαγωγών. Οι κυβερνητικές δαπάνες ενισχύθηκαν από μια ώθηση προσλήψεων από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση. Οι επενδύσεις, όμως, μειώθηκαν. «Η εσωτερική ζήτηση ήταν πολύ σταθερή, πολύ έντονη", δήλωσε η Maria Jesus Fernandez, οικονομολόγος στο Funcas, ένα think tank στη Μαδρίτη. Βοηθούμενη από την αύξηση της απασχόλησης, αυτή η δύναμη "είναι ο λόγος της ισχυρότερης ανάπτυξης στην Ισπανία, σε σύγκριση με τους ομολόγους της στην ΕΕ», ανέφερε.

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η ισπανική οικονομία έχει διατηρήσει τη δυναμική της εν μέσω ολοένα και πιο αβέβαιων προοπτικών - φτάνοντας στο 21ο συνεχές τρίμηνο της οικονομικής της ανάπτυξης και σε ετήσια αύξηση 2,5%. Αλλά η πολιτική αβεβαιότητα έχει αυξηθεί στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, καθώς ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez αγωνίζεται να περάσει ένα σχέδιο δαπανών για το 2019. Η Ισπανία επίσης δεν είναι απρόσβλητη από μερικά ανοικτά μέτωπα, που αντιμετωπίζουν οι γείτονές της.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....