Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 27/12/18

Η κατάσταση στη γαλλική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται

 

Η γαλλική οικονομία τελειώνει το 2018 σε ασταθές έδαφος, καθώς τα «κίτρινα γιλέκα» διαμαρτύρονται για το πλήγμα στον τομέα του λιανικού εμπορίου μετά από την ανάπτυξη που έγινε γνωστή και η οποία είναι μικρότερη από την αναμενόμενη εντός του 2018. Όπως έγραψε το Bloomberg, οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν απροσδόκητα το Νοέμβριο και η εμπιστοσύνη στον κλάδο των λιανοπωλητών υποχώρησε αυτό το μήνα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Insee, την Παρασκευή στις τελευταίες δημοσιοποιήσεις τέτοιων στοιχείων πριν από τα Χριστούγεννα.

 

 

Ο πρόεδρος Emmanuel Macron προσπάθησε να ενισχύσει τη συναισθηματική προσέγγιση του θέματος και να κατευνάσει τους διαδηλωτές με υποσχέσεις για τη μείωση των φόρων, ειδικά εκείνων που αφορούν στα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος. Αλλά τα περισσότερα από τα μέτρα δεν θα έχουν ορατές επιπτώσεις μέχρι να μπει το επόμενο έτος.

 

Σε ένα άλλο πλήγμα στον πρόεδρο, η Insee αναθεώρησε προς τα κάτω την οικονομική ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο στο 0,3% από 0,4%, αποδεικνύοντας ότι η γαλλική οικονομία είχε μικρότερη δυναμική ακόμη και πριν ξεκινήσει η διαδήλωση των «Κίτρινων Γιλέκων» τον Νοέμβριο.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....