Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

22/12/18

Η κινεζική κεντρική τράπεζα και η αυτονόμηση από την FED και την ΕΚΤ…

 

Σύμφωνα με τα όσα γράφει σε ρεπορτάζ του το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η Κίνα αναμένεται να διατηρήσει στο ακέραιο την υποστηρικτική νομισματική πολιτική, έχοντας ως στόχο την ανάταση της επιβραδύνουσας ανάπτυξης.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Xinhua, οι ιθύνοντες για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τις προσπάθειες τόνωσης της κινεζικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε περίοδο επιβράδυνσης, επηρεάζοντας δυσμενώς το σύνολο της παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, στόχος του Πεκίνου είναι η στήριξη τόσο της εγχώριας οικονομίας, όσο και των αγορών, και γι’ αυτό τον λόγο ετοιμάζεται ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων, το οποίο θα αφορά τόσο τη δημοσιονομική όσο και τη νομισματική πολιτική.

 

Μάλιστα, η αναγκαιότητα λήψης των παραπάνω μέτρων κατέστη ακόμη μεγαλύτερη μετά και τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ, ο οποίος ασκεί σημαίνουσες πιέσεις στο επενδυτικό -και όχι μόνο- κλίμα.

Στο γ’ τρίμηνο του 2018, η κινεζική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 6,5%, καθώς αναπτύχθηκε με τον μικρότερο ρυθμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν αυτή την εξέλιξη στη μετάβαση της οικονομίας από το status της «αναπτυσσόμενης» στο status της «ανεπτυγμένης».

 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης συνεπάγεται αναταραχές στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας, δεδομένου ότι η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή για μία σειρά προϊόντων.

 

Τα νέα νομισματικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να υιοθετηθούν εντός του 2019, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη στρατηγική που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

 

Η Fed, χαρακτηριστικά, την Τετάρτη, ανακοίνωσε την 4η αύξηση επιτοκίων από την αρχή του έτους, ενώ η ΕΚΤ μόλις πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο, η οποία θα χαρακτηρίζεται από μικρότερο ισολογισμό.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....