| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η κινεζική Huawei διχάζει Ουάσιγκτον-Λονδίνο

 

Πέμπτη, 30/01/2020

 

   Share

 

Στο Λονδίνο βρίσκεται από χθες το βράδυ ο αμερικανός υπ. Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο για συνομιλίες με την βρετανική κυβέρνηση και μοναδική θεματική, την συνεργασία Βρετανίας-Κίνας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών 5G.

 

 

Κάθε άλλο παρά σύμπτωση αποτελεί η χρονική στιγμή της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στη Βρετανία, ένα εικοσιτετράωρο πριν την τυπική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια ύστατη προσπάθεια της Ουάσινγκτον να πείσει την κυβέρνηση του Λονδίνου να αναθεωρήσει την απόφασή της να επιτρέψει επένδυση της κινεζικής εταιρίας Huawei στο τομέα της τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών 5G. Με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια ο κυβέρνηση Τραμπ πιέζει το Λονδίνο για ένα θέμα, για το οποίο έχει δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον. Η απάντηση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού, Νίκη Μόργκαν είναι αποστομωτική.

 

Σφήνα η Κίνα στις σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας

 

«Πρώτον έχουμε βάλει πλαφόν 35% στο ποσοστό συμμετοχής της Huawei στην βρετανική αγορά τηλεπικοινωνιών και δεύτερον, η Βρετανία εφαρμόζει τεχνολογία ελέγχου αντικατασκοπίας ακόμη και στα πιο εξελιγμένα συστήματα, όπως το 5G, κάτι που δεν διαθέτει η Αμερική. Επομένως θέμα  κατασκοπίας που εγείρει η Ουάσινγκτον, δεν υφίσταται. Εξάλλου υπάρχει ακόμα ένα 65% της αγοράς 5G που μπορεί να καλυφθεί από άλλες εταιρείες» τόνισε η κυρία Μόργκαν.

 

Οι πάντες γνωρίζουν πως θέμα κατασκοπίας της Κίνας δεν υπάρχει. Άλλωστε οι Κινέζοι ενδιαφέρονται μόνο για εμπορική επέκταση των εταιρειών τους. Το πρόβλημα για την Ουάσινγκτον είναι πως μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέμενε ότι ο παραδοσιακός εταίρος θα εξαρτάτο εμπορικά, αποκλειστικά από την ίδια. Τώρα, αντιλαμβάνεται πως ο Νο 1 ανταγωνιστής της, η Κίνα, προσελκύει το ενδιαφέρον, ακόμη και των πλέον στενών της συμμάχων και φίλων.

 

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Deutsche Welle

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....