Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

27/01/19

Η κλιματική αλλαγή και η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

 

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε μια έκθεση σχετικά με το πώς η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τις ένοπλες δυνάμεις και την ασφάλεια των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι η αύξηση της στάθμης της θάλασσας θα μπορούσε να κατακλύσει παράκτιες βάσεις, ενώ βάσεις της ενδοχώρας θα μπορούσαν να απειληθούν από μεγάλες δασικές πυρκαγιές λόγω ξηρασίας.

 

 

Η 22σέλιδη έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρει ότι τα δύο τρίτα των 79 στρατιωτικών εγκαταστάσεων που είναι κρίσιμες για στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ και εξετάστηκαν στα πλαίσια της έκθεσης είναι ευάλωτες σε τρέχουσες ή μελλοντικές πλημμύρες, και περισσότερες από τις μισές είναι ευάλωτες σε τρέχουσα ή μελλοντική ξηρασία. Περίπου το ήμισυ των βάσεων κινδυνεύουν επίσης από πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης και της απειλής κατολισθήσεων και της διάβρωσης από τις βροχές που ακολουθούν τις πυρκαγιές.

 

«Οι επιπτώσεις του μεταβαλλόμενου κλίματος είναι ένα θέμα εθνικής ασφάλειας με πιθανές επιπτώσεις στις αποστολές του Υπουργείου Άμυνας, τα επιχειρησιακά σχέδια και τις εγκαταστάσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Heather Babb.

 

Η έκθεση, η οποία παραγγέλθηκε από το Κογκρέσο, περιγράφει εκτεταμένες επιπτώσεις, διασκορπισμένες σε όλες τις ΗΠΑ, με τις περισσότερες παράκτιες πλημμύρες να εντοπίζονται κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής και στη Χαβάη.

 

Οι αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι ήδη αντιμέτωπες με κάποιες από τις επιπτώσεις, λέει το Πεντάγωνο, σημειώνοντας ότι η βάση Langley-Eustis στη Βιρτζίνια αντιμετωπίζει ήδη αύξηση 14 ιντσών της στάθμης της θάλασσας από το 1930. Και η ναυτική βάση Coronado στην Καλιφόρνια ήδη είναι αντιμέτωπη με πλημμύρες κατά τη διάρκεια τροπικών καταιγίδων.

 

Το υπουργείο Άμυνας τονίζει στην έκθεσή του ότι συνεργάζεται με κράτη σε όλο τον κόσμο «για να κατανοήσουν τις μελλοντικές πιθανές επιπτώσεις σε αποστολές» από την κλιματική αλλαγή και «να προετοιμαστούν γι’ αυτές», χαρακτηρίζοντάς την κλιματική αλλαγή ως «παγκόσμιο ζήτημα».

 

Η κυβέρνηση Obama είχε δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή στο στράτευμα, αλλά η κυβέρνηση Trump υιοθέτησε μια διαφορετική στάση. Το 2017, η αλλαγή του κλίματος παραλείφθηκε ως απειλή από την Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....