| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρόγευση των όσων έρχονται (Bloomberg)

 

Τρίτη, 03/03/2020

 

   Share

 

Οι 3,6 εκατ. Σύροι που βρίσκονται στην Τουρκία αποτελούν τα 2/3 του προσφυγικού πληθυσμού στην χώρα. Ελάχιστοι εξ αυτών εμφανίστηκαν στα δυτικά σύνορα, όταν ο Ερντογάν άνοιξε τις πύλες λέγοντας σε πρόσφυγες και μετανάστες ότι είναι ελεύθεροι να περάσουν στην άλλη πλευρά. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανησυχούν για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα (που είναι και σύνορα της Ε..Ε. με την Τουρκία). Ωστόσο, σχολιάζει το Bloomberg, ο μεγάλος κίνδυνος για την Ευρώπη ενδεχομένως να μην βρίσκεται εκεί, αλλά στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. 

 

 

Εάν η Ιντλίμπ πέσει περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες θα αρχίσουν το ταξίδι τους, με την Τουρκία να τους υπόσχεται ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στη διαδρομή τους. Υπό τις συνθήκες αυτές, όπως επισημαίνει διπλωμάτης της Ε.Ε. στο ειδησεογραφικό δίκτυο, η μεγάλη ανησυχία στις Βρυξέλλες είναι πως τα όσα συμβαίνουν σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι μία μικρή πρόγευση μόνο του τι θα συμβεί εάν υπάρξει ακόμη μία έξοδος των προσφύγων από την Ιντλίμπ. 

 

Σε αυτή την περίπτωση ο Ερντογάν προβλέπεται να αφήσει ένα κύμα προσφύγων να περάσει τα σύνορα, προκαλώντας μεγάλη κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πρόσθεσε ο διπλώμάτης που μίλησε υπό καθεστώς συνωνυμίας. 

 

«Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν αναδειχθεί στις δύο βασικές δυνάμεις, που καθορίζουν το μέλλον της Συρίας από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη χώρα. Εν απουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων ωστόσο η Άγκυρα αρχίζει να αισθάνεται ολοένα και πιο μόνη, καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενο τίμημα στη Συρία στη μάχη κατά των δυνάμεων του Άσαντ. Με τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις να στηρίζουν τον Άσαντ, ο τουρκικός στρατός είχε τουλάχιστον 36 νεκρούς την τελευταία εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον Φεβρουάριο να ξεπερνά τους 50» εξηγεί το Bloomberg και συνεχίζει:

 

«Ως απάντηση ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα ανοίξει τα σύνορα σε όσους θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και αλλού. Μόνο που δεν είναι τόσο εύκολο. Ο Ερντογάν ενδεχομένως να χρειάζεται ακόμη την ευρωπαϊκή στήριξη ενόψει της ιστορικής συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν για το μέλλον της Συρίας την Πέμπτη. Η τακτική των απειλών κατά των ευρωπαϊκών δυνάμεων έχει προκαλέσει οργή, σε μία υπενθύμιση ότι η Τουρκία εξαρτάται από την Ευρώπη οικονομικά και απομένως ο Ερντογάν ίσως να μην έχει τόσο ισχυρό χέρι όσο φαίνεται».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....