| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η μακρόχρονη ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα από Covid-19, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη

 

Πέμπτη, 00:01 - 05/11/2020

 

   Share

 

Οι περιοχές που έχουν αυξημένα επίπεδα ρύπανσης του αέρα σε βάθος χρόνου, εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά θανάτων από Covid-19, σύμφωνα με επιστήμονες στις ΗΠΑ. Η νέα μελέτη εκτιμά ότι μια αύξηση των μέσων επιπέδων των μικροσωματιδίων κατά ένα μόνο μικρογραμμάριο ανά κυβικό μέτρο αέρα σε μια περιοχή σχετίζεται με μια αύξηση κατά 11% στη θνησιμότητα από κορονοϊό SARS-CoV-2.

 

 

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ινστιτούτου για τον Καρκίνο Dana-Farber στη Βοστώνη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances", ανέλυσαν στοιχεία για 3.089 αμερικανικές κομητείες και βρήκαν μια σαφή θετική συσχέτιση ανάμεσα στα ιστορικά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε μια περιοχή (κατά την περίοδο 2000-2016) με την αύξηση του κινδύνου θανάτου από Covid-19.

 

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι, πέρα από τους διάφορους ατομικούς παράγοντες κινδύνου που καθιστούν ένα άνθρωπο πιο ευάλωτο στον κορονοϊό σε σχέση με άλλους ανθρώπους, υπάρχουν ευρύτεροι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η ρύπανση του αέρα, που παίζουν ρόλο στην πορεία της πανδημίας. Γι' αυτό, κάλεσαν τις αρχές να δώσουν προτεραιότητα στη λήψη μέτρων σε περιοχές ιστορικά επιβαρυμένες από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

 

Τα σωματίδια ΡΜ2,5 έχουν αποδειχθεί ότι αποτελούν παράγοντα κινδύνου για θάνατο από καρδιαγγειακά αίτια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κ.α. Μια μελέτη στις ΗΠΑ έχει δείξει ότι ακόμη και μέτριες βελτιώσεις στη ρύπανση του αέρα μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των πρόωρων θανάτων των ηλικιωμένων.

 

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η αυξημένη συγκέντρωση μικροσωματιδίων με διάμετρο κάτω των δυόμισι εκατομμυριοστών του μέτρου (ΡΜ2,5), ακόμη και για σχετικά σύντομα χρονικά διαστήματα, φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο για οξείες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, καθώς επίσης για εισαγωγή στο νοσοκομείο με γρίπη. Η νέα μελέτη φαίνεται να δείχνει αυξημένους κινδύνους και στην περίπτωση της Covid-19.

 

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

 

https://advances.sciencemag.org/lookup/doi/10.1126/sciadv.abd4049

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....