| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η μιζέρια στις αερομεταφορές επιστρέφει

 

Τετάρτη, 00:01 - 16/09/2020

 

   Share

 

Όπως έγραψε το Bloomberg την Τρίτη, οι αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη θα είναι μειωμένες κατά περίπου 55% φέτος σε σύγκριση με το 2019, καθώς η ανάκαμψη μετά το lockdown λόγω Covid-19 όχι μόνο σταμάτησε αλλά υποχωρούν και πάλι, αναφέρει ο οργανισμός που επιβλέπει την εναέρια κυκλοφορία στην ήπειρο.

 

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, o αριθμός των πτήσεων θα είναι περίπου κατά 6 εκατομμύρια χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον Eurocontrol που εδρεύει στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση σε δήλωσή του τη Δευτέρα. Τον Απρίλιο προέβλεπε μείωση αριθμού πτήσεων κατά 5 εκατομμύρια.

 

«Πηγαίνουμε προς τα πίσω τώρα και είναι πραγματικά ανησυχητικό για ολόκληρη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Eurocontrol Ίμον Μπρέναν στην ανακοίνωση, αποδίδοντας την υπονόμευση της εμπιστοσύνης των επιβατών στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατών για την επανάληψη των πτήσεων και τη δημιουργία σύγχυσης.

 

Οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη είδαν μια ελπιδοφόρα αύξηση στα τέλη του καλοκαιριού να μένει από κάυσιμο καθώς η πανδημία συνεχίζει να επεκτείνεται και οι χώρες εξακολουθούν να εφαρμόζουν πολλούς περιορισμούς στα ταξίδια.

 

Η Eurocontrol αναφέρει ότι μετά την ανάκαμψη περίπου στο ήμισυ του κανονικού τον Αύγουστο, το ποσοστό των πτήσεων που θα εκτελεστούν θα μειωθεί στο 40% της κανονικής κίνησης τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή του ότι ως τον Ιανουάριο θα είχε επανέλθει στο 80% της κανονικής.

 

Ο οργανισμός είπε ότι οι εναρμονισμένοι έλεγχοι ιών και τα κοινά κριτήρια αξιολόγησης θα παρέχουν περισσότερη προβλεψιμότητα και θα ενισχύσουν τη ζήτηση, ενώ περαιτέρω περιορισμοί και μέτρα καραντίνας θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω επιδείνωση ακόμα και από αυτές τις χειρότερες προβλέψεις.

 

 

 Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....