| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Η μυθική αξία των τεχνολογικών κολοσσών σε αριθμούς

 

Τετάρτη, 00:01 - 06/11/2019

 

   Share

 

Εκτός από τον ανταγωνισμό που δημιουργεί διαρκώς νέες απαιτήσεις στην τεχνολογική αγορά, σημαντικό κομμάτι των εξελίξεων σε αυτή οφείλεται στους νόμους για την προστασία προσωπικών δεδομένων, αλλά και στην ολοένα αυξανόμενη εμφάνιση απειλών που στοχεύουν σε τεχνολογικές υποδομές.

 

 

GlobalData παρουσιάζει τη λίστα με τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες σε κεφαλαιοποίηση, η οποία δεν εμφανίζει εκπλήξεις στην τελική κατάταξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας που μελετά την παγκόσμια αγορά Πληροφορικής, η Microsoft συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, με την Apple και την Alphabet (Google) να έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από το Facebook και την Tencent.

 

Η GlobalData πιστοποιεί ότι η πρώτη δωδεκάδα της σχετικής κατάταξης δεν έχει μεγάλες διαφορές και έχει μείνει ουσιαστικά αμετάβλητη, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, με τη μόνη διαφορά να εντοπίζεται στη θέση που καταλαμβάνει πλέον η Taiwan Semiconductor (7η θέση) και η Cisco Systems (9η θέση).

 

Μερικά από τα αξιοσημείωτα συμπεράσματα της έκθεσης αυτής από την GlobalData περιλαμβάνουν την αύξηση της τιμής της μετοχής της Alphabet, η οποία εκτιμάται ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υψηλή κερδοφορία της μητρικής εταιρείας της Google. Υπηρεσίες όπως οι Google Assistant, το YouTube, τα Google Maps και φυσικά η μηχανή αναζήτησης αποτελούν τις κύριες πηγές κέρδους για την εταιρεία.

 

Η οικονομική πορεία της Apple είναι και εκείνη αξιοσημείωτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της GlobalData, καθώς τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν τόσο από την ανακοίνωση νέων μοντέλων, όσο και από την εμπορική πορεία των iPad και των Mac δείχνουν ένα ευοίωνο οικονομικό μοντέλο για την αμερικανική εταιρεία.

 

Οι αναλυτές της GlobalData σημειώνουν ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα είναι εκείνες που θα επηρεάσουν τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, άρα και την κεφαλαιοποίησή τους. Εκτός από τον ανταγωνισμό που δημιουργεί διαρκώς νέες απαιτήσεις στην τεχνολογική αγορά, σημαντικό κομμάτι των εξελίξεων σε αυτή οφείλεται στους νόμους για την προστασία προσωπικών δεδομένων, αλλά και στην ολοένα αυξανόμενη εμφάνιση απειλών που στοχεύουν σε τεχνολογικές υποδομές. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την ανάλυση της GlobalData είναι ότι γεγονότα όπως ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεάσει έως και το 72% των μετοχών του τεχνολογικού τομέα.

 

*Οι τιμές των μετοχών είναι όπως έκλεισαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

 

10. Oracle

 

Τιμή μετοχής: 180,6 δολάρια (-4,9%)

 

9. Cisco Systems

 

Τιμή μετοχής: 209,8 δολάρια (-10,5%)

 

8. Intel

 

Τιμή μετοχής:  228,3 δολάρια (6%)

 

7. Taiwan Semiconductor

 

Τιμή μετοχής: 234,1 δολάρια (13,8%)

 

6. Samsung

 

Τιμή μετοχής: 303,1 δολάρια (4,4%)

 

5. Tencent

 

Τιμή μετοχής: 402,5 δολάρια (6%)

 

 

4. Facebook

 

Τιμή μετοχής: 508,1 δολάρια (-7,8%)

 

 

3. Alphabet

 

Τιμή μετοχής: 846,7 δολάρια (12,6%)

 

 

2. Apple

 

Τιμή μετοχής: 1.012,2 δολάρια (10,1%)

 

 

1. Microsoft

 

Τιμή μετοχής: 1.061,6 δολάρια (3,4%)

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....