| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Η μυστική συνάντηση Τραμπ- Ζούκερμπεργκ

 

Παρασκευή, 00:01 - 22/11/2019

 

   Share

 

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα του το Bloomberg ανέφερε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε μια δεύτερη κατ’ ιδίαν συνάντηση σε δείπνο με τον ιδρυτή και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πίτερ Θιλ.

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, η συνάντηση αυτή έγινε όταν το κορυφαίο δίδυμο του πιο γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, τον Οκτώβριο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

 

«Όπως είναι φυσικό για έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας μεγάλης αμερικανικής εταιρείας, ο Μαρκ αποδέχθηκε την πρόσκληση για δείπνο με τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία στον Λευκό Οίκο» δήλωσε μέσω e-mail ένας εκπρόσωπος της Facebook στο NBC.

 

Αν και δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς συζήτησαν όσοι μετείχαν στο συγκεκριμένο δείπνο, σημειώνεται ότι ο Ζούκερμπεργκ εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με το κρυπτονόμισμα Libra. Επίσης εκείνες τι μέρες ήταν ομιλητής στο Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν για την πολιτική που θα ακολουθήσει το facebook σχετικά με την παραπληροφόρηση που κάνουν ορισμένες πολιτικές διαφημίσεις σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NBC. Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος, ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει νωρίτερα τη συγκεκριμένη συνάντηση, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

 

Όπως γράφει το Bloomberg, o Ζούκερμπεργκ διατηρεί σε γενικές γραμμές μυστικό το περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του Οκτωβρίου, ο 35χρονος δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της προηγούμενης συνάντησής του με τον Τραμπ τον Σεπτέμβριο, ωστόσο διευκρίνισε ότι τα ζητήματα της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας δεν τέθηκαν στην ατζέντα.

 

Το Facebook δαπάνησε 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε λομπίστες της Ουάσινγκτον το τρίτο τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, εν μέσω κλιμακούμενης εξέτασης των γιγάντων κοινωνικής δικτύωσης γενικά και του Facebook ειδικότερα. Τον Ιούλιο, το Facebook συμφώνησε να πληρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου – αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην ιστορία του οργανισμού – προκειμένου να επιλύσει ζητήματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Cambridge Analytica. Επίσης, αντιμετωπίζει αντιμονοπωλιακούς ανιχνευτές οι οποίοι έχουν ενεργοποιηθεί από δεκάδες γενικούς εισαγγελείς.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....