Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 07/02/19

Η οικονομία της Ινδονησίας δείχνει τα δόντια της …

 

Από τις λίγες οικονομίες που τα πηγαίνουνε τόσο καλά τον τελευταίο καιρό αποδεικνύεται αυτή της Ινδονησίας. Είναι χαρακτηριστικό πως το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ινδονησίας αυξήθηκε κατά 5,18% κατά το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο ένα χρόνο πριν, αλλά και σε σύγκριση με το 5,1% της μέσης εκτίμησης η οποία εμφανίστηκε σε μια έρευνα των οικονομολόγων του Bloomberg.

 

 

Αυτό αποτύπωσε την ετήσια ανάπτυξη στο 5,17%, ρυθμός που είναι ο ταχύτερος από το 2013, ανακοίνωσε την Τετάρτη το γραφείο στατιστικών. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ρουπία ενισχύθηκε κατά 0,4% κι έφτασε στις 13.898 για κάθε δολάριο, ισοτιμία που είναι η υψηλότερη από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ο σύνθετος δείκτης στην Τζακάρτα κέρδισε 1%.

 

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησε 15 μονάδες βάσης στο 7,71%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από τον περασμένο Αύγουστο. Οι καλές επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου σηματοδοτούν ότι η εγχώρια ζήτηση είναι ακόμα καλή, δήλωσε σε ένα μήνυμα κειμένου η Dian Ayu Yustina, οικονομολόγος της PT Danamon Bank στην Τζακάρτα.

 

"Αναμένουμε ότι η τάση θα συνεχιστεί φέτος, ειδικά στην ιδιωτική και την κρατική κατανάλωση. Η καλύτερη ανάπτυξη από την αναμενόμενη θα μπορούσε να προσφέρει κάποια ανακούφιση στην κεντρική τράπεζα και αυτή να επικεντρωθεί περισσότερο στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και στην ρουπία.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....