| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η πανδημία στις ΗΠΑ ενδεχομένως να κρατήσει 18 μήνες

 

Παρασκευή, 20/03/2020

 

   Share

 

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θέτει ολόκληρη την πολιτεία και τα 40 εκατομμύρια των κατοίκων της σε καραντίνα για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

«Είναι καιρός όλοι μας, ως πρόσωπα και ως κοινότητα, να αναγνωρίσουμε πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα» για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, τόνισε ο Νιούσομ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

«Η αλληλεξάρτηση» των Καλιφορνέζων «κάνει αναγκαίο να διατάξουμε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του σε ολόκληρη την πολιτεία. Αυτή η οδηγία τίθεται σε ισχύ απόψε», τόνισε ο Νιούσομ.

 

Το ίδιο μέτρο είχε ανακοινώσει λίγη ώρα νωρίτερα ο δήμαρχος της καλιφορνέζικης μεγαλούπολης του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι, «για να σωθούν ζωές», καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξαπλώνεται, με την ομάδα μπάσκετ Λος Άντζελες Λέικερς να επιβεβαιώνει νωρίτερα την Πέμπτη ότι δύο παίκτες της έχουν μολυνθεί.

 

Τουλάχιστον 12.260 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν και τουλάχιστον 200 έχουν πεθάνει από την ασθένεια COVID-19, οι περισσότεροι στην πολιτεία Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη.

 

Η πανδημία στις ΗΠΑ ενδεχομένως να κρατήσει 18 μήνες

 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η πανδημία του κορωνοϊού να διαρκέσει έως και 18 μήνες ή και περισσότερο, και να περιλαμβάνει «πολλαπλά κύματα ασθένειας», σύμφωνα με έκθεση που περιήλθε στο CNNi, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 10.000.

 

Παρόλο που το έγγραφο δεν υποστηρίζει ότι η διοίκηση Τραμπ πιστεύει ότι η πανδημία θα διαρκέσει τόσο πολύ, υποδεικνύει ότι οι αρχές πρέπει να επανεκτιμήσουν το χρονοδιάγραμμα ετοιμότητας αντιμετώπισης της κρίσης. 

 

Το σχέδιο περιγράφει επίσης τους κινδύνους που ενέχει η έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού - ένα πρόβλημα που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ήδη, καθώς το ξέσπασμα στις ΗΠΑ δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

 

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ:

 

Πηγή: CNNi, Curt Merrill / Το γράφημα αντλεί στοιχεία από τους επίσημους φορείς

Πηγή: CNNi, CNN Greece

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....