| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία- Ποια είναι η Κάμαλα Χάρις

 

Σάββατο, 07/11/2020

 

   Share

 

Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κάμαλα Χάρις, δεσμεύθηκε σήμερα να «στρωθεί στη δουλειά» χωρίς καθυστέρηση προκειμένου να αποκατασταθεί «η ψυχή της Αμερικής», στην πρώτη δήλωσή της μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. 

 

 

«Σε αυτές τις εκλογές επρόκειτο για κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή από εμένα. Ήταν η ψυχή της Αμερικής και η αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας στρωθούμε στη δουλειά», έγραψε στο Twitter.

 

H Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Η 56χρονη γερουσιαστής της Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη με καταγωγή από την Ασία που εκλέγεται στη θέση του αντιπροέδρου. Η Χάρις, της οποίας η μητέρα και ο πατέρας μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από την Ινδία και την Τζαμάικα αντίστοιχα, αρχικά ήταν αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, καθώς ονειρευόταν να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Αποχώρησε τελικά από αυτή την «κούρσα» και- παρότι είχε ασκήσει κριτική στον Μπάιντεν όσο διεκδικούσε το χρίσμα- εκείνη την επέλεξε ως υποψήφια αντιπρόεδρο.

 

Αποδείχθηκε πολύτιμη, καθώς είχε απήχηση ιδιαίτερα στις γυναίκες, τους προοδευτικούς και τους έγχρωμους ψηφοφόρους, όλοι τους ιδιαίτερα σημαντικοί για την προσπάθεια των Δημοκρατικών να επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο. Όταν ρωτήθηκε τον προηγούμενο μήνα γιατί- δεδομένης της ηλικίας του- πιστεύει ότι η Χάρις μπορεί να είναι έτοιμη να τον αντικαταστήσει αν κάτι του συμβεί, ο Μπάιντεν γρήγορα έδωσε πέντε λόγους.

 

«Πρώτον οι αξίες της, δεύτερον είναι έξυπνη σαν διάολος, τρίτον, έχει τσαγανό. Τέταρτον, είναι πραγματικά ηθική. Και πέμπτον, έχει σημαντική εμπειρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης της μεγαλύτερης πολιτείας, που είναι το δεύτερο πίσω από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ», απάντησε.

 

Η Καμάλα Χάρις έχει γράψει και στο παρελθόν ιστορία. Ήταν η πρώτη γυναίκα γενική εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια η πρώτη μαύρη που διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια. Γεννήθηκε στο Όκλαντ και μετά το διαζύγιο των γονιών τη μεγάλωσε η μητέρα της, Σιαμάλα Γκόπαλαν Χάρις, ερευνήτρια για τον καρκίνο και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα.

 

Έζησε για πέντε χρόνια στον Καναδά, όταν η μητέρα της εργάστηκε στο πανεπιστήμιο McGill. Το 2014 η Καμάλα Χάρις παντρεύτηκε τον δικηγόρο Νταγκ Έμχοφ και έγινε μητριά των δύο παιδιών του.

 

Έγινε γενική εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο το 2003 και έγινε η πρώτη γυναίκα και πρώτος μαύρος άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια. 

 

Πηγή: skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....