| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η πώληση της τεχνολογικής εταιρείας για 9δις ευρώ

 

Πέμπτη, 00:01 - 23/07/2020

 

   Share

 

Η νορβηγική Adevinta αγόρασε τον επιχειρηματικό βραχίονα μικρών αγγελιών της eBay για 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως μεταδίδει το CNN Business, η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία αγγελιών στο διαδίκτυο.

 

 

Στην εποχή της Google και του Facebook, οι αγγελίες δεν είναι ακριβώς και κάποιος τεράστιος επιχειρηματικός τομέας. Στην πραγματικότητα, αντιπροσώπευαν μόλις το 3% της ύψους 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγοράς διαδικτυακής διαφήμισης, σύμφωνα με το Interactive Advertising Bureau, την παγκόσμια ένωση των εταιρειών ψηφιακής διαφήμισης.

 

Το EBay Classifieds Group, το τμήμα μικρών αγγελιών της eBay, ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια. Τότε, η επωνυμία του ήταν DBA – μια δημοφιλής εφημερίδα της Δανίας που κυκλοφόρησε σε έντυπη μορφή τη δεκαετία του 1970 και σε ηλεκτρονική το 1995.

 

Η eBay αγόρασε την DBA (μαζί με πλήθος άλλων εταιρειών αγγελιών σε όλο τον κόσμο) το 2008 και η νέα εταιρική οντότητα ονομάστηκε eBay Classifieds Group. Αλλά οι αγγελίες δεν υπήρξαν ποτέ μια κρίσιμη δραστηριότητα για τις φιλοδοξίες της eBay στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα έσοδα από αγγελίες το πρώτο τρίμηνο ήταν μόλις 248 εκατομμύρια δολάρια – δηλαδή λίγο πάνω από το 10% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

 

Έχοντας ήδη πίσω της μια ιστορία διαχωρισμού των μη κύριων δραστηριοτήτων της (βλέπε Skype, PayPal και StubHub), η eBay αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» άλλη μια τέτοια περίπτωση καθώς προσπαθεί να διατηρήσει επαφή με τη σαφώς μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Amazon.

 

Η πώληση από την eBay προέκυψε στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αναθεώρησης που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Μάρτιο του 2019 υπό την πίεση ακτιβιστών επενδυτών όπως η Elliott Management. Η eBay πούλησε τη StubHub στη Viagogo τον Νοέμβριο σε μια συμφωνία ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

 

Η Adevinta κέρδισε στη μάχη της εξαγοράς την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Blackstone και την Prosus, η οποία ανήκει στον νοτιοαφρικανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Naspers.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η eBay θα λάβει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό και 540 εκατομμύρια μετοχές της Adevinta. Αυτό θα προσφέρει στην eBay συνεχή έκθεση στον κλάδο των αγγελιών, ενώ παράλληλα θα της εξασφαλίζει και ροή ρευστού.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....