Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13:00 - 27/07/18

Η στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποφύγουν... δικαστικές περιπέτειες! / Λουκάς Γεωργιάδης


 

      Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα απαλλάσσεται οριστικά από τα μνημόνιο, όπως θα ακούσουμε από τον εσμό των πολιτικών κακοποιών που κυβερνά τη χώρα. Η ακριβής απόδοση αυτού που θα συμβεί στις 21 Αυγούστου είναι ότι η Ελλάδα βγαίνει από το τρίτο και αχρείαστο πρόγραμμα διάσωσης στο οποίο μπήκε με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά τις... μαγκιές του 2015. Οι μαγκιές αυτές έχουν οδηγήσει σε ένα άμεσο και έμμεσο κόστος ύψους 400 δισ. ευρώ.

 

 

            Το κόστος αυτό σχετίζεται με τον πρόσθετο δανεισμό των 86 δισ. ευρώ, την εκροή καταθέσεων ύψους 40 δισ. ευρώ από το τραπεζικό σύστημα, τον μηδενισμό της αξίας των τραπεζών και την απώλεια 40 δισ. ευρώ, τα πρόσθετα μέτρα ύψους 14,5 δισ. ευρώ που επιβλήθηκαν, την επιστροφή των 11 δισ. ευρώ που υπήρχαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις αρχές του 2015 και την απώλεια δυνητικού ΑΕΠ τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ κατά την τριετία 2015-2017. Επιπλέον, δεν εισπράξαμε περίπου 10 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών επί των ελληνικών ομολόγων, τα οποία θα πάρουμε σε δόσεις μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η... σούμα μας κάνει 200 δισ. ευρώ ως άμεση και έμμεση ζημία σε διάφορα επίπεδα από τις... Τσιπροκαμμενοβαρουφάκειες μαγκιές. Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, η απώλεια σε όρους ΑΕΠ έως το 2060 ανέρχεται σε επιπλέον 200 δισ. ευρώ. Όλα τα παραπάνω μας κάνουν 400 δισ. ευρώ και κάτι... ψιλά, ενώ ταυτόχρονα εκχωρήθηκε απαξιωμένη η κρατική περιουσία για 99 χρόνια και εξακολουθούμε να έχουμε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων εδώ και τρία χρόνια.

            Τέτοια ζημιά σαν αυτή του 2015 δεν έχει προκληθεί στη χώρα στην ιστορία της. Πιθανόν να είναι αναλογικά μεγαλύτερη ακόμη και σε σχέση με τη γερμανική κατοχή και τον Συμμοριτοπόλεμο! Είναι προφανές ότι μια επόμενη Βουλή με άνετη πλειοψηφία και ανάλογη σύνθεση θα μπορούσε να ασχοληθεί πολύ... εντατικά με τα πεπραγμένα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σ΄ αυτό το σημείο εστιάζουν οι σημερινοί τυχοδιώκτες, οι οποίοι ξέρουν ότι όσο αργήσουν οι εκλογές τόσο πιο συντριπτική θα είναι η ήττα τους. Τι επιδιώκουν όμως στην παρούσα φάση; Θέλουν με... άφθονα ψέματα να πείσουν ένα τμήμα του εκλογικού σώματος που τους είχε ψηφίσει το 2015, να προσέλθει στην κάλπη και να συγκρατήσει όσο γίνεται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλότερα επίπεδα.

            Το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου είναι το... ιδανικό προκειμένου ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου να προκηρύξει εκλογές και να έχει μια έντιμη ήττα που θα του επιτρέψει να τη διαχειριστεί αναλόγως στο εσωτερικό του κόμματος του. Αυτό όμως δεν του αρκεί. Έχει υπογράψει την... καταδίκη των Ελλήνων και μεταφέρει την εφαρμογή των μέτρων-σφαγείο στην επόμενη κυβέρνηση. Δίνουν τα ρέστα τους προκειμένου να μην υπάρξει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και μαζί με το Κίνημα Αλλαγής να μην συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας την άνοιξη του 2020.Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα αλλάξει και ο εκλογικός νόμος και στη συνέχεια λόγω των πεπραγμένων τους θα πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ οι σημερινοί κυβερνώντες.

            Τι θέλει όμως να πετύχει ο Τσίπρας με τις πρόωρες εκλογές εντός του 2018; Αυτό που τον απασχολεί στην περίπτωση που Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ δεν συμπληρώσουν τους 180, είναι να υπάρξει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φθορά λόγω μείωσης συντάξεων και των άλλων μέτρων που έχει υπογράψει. Θα περιμένει μάλιστα τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές προκειμένου να έλθει ως... Μεσσίας για να πει ότι απέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει εφαρμόσει υποχρεωτικά τα μέτρα-λαιμητόμο που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Έτσι, θα θέσει τη χώρα σε νέα περιπέτεια, γιατί αν δεν υπάρχουν οι 180 για να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε την άνοιξη του 2020, θα πάμε σε εκλογές με την απλή αναλογική. Βεβαίως, ποντάρει στη μη αυτοδυναμία της Ν.Δ. και σε ενδεχόμενη άρνηση του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσουν από κοινού έναν νέο εκλογικό νόμο. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσδοκούν ότι δεν θα έχουν περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη για μια σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων. Αν όμως δεν τους βγει και η επόμενη κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται εφιαλτικά...

            Η ενδεχόμενη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές θα οδηγήσει άμεσα σε αλλαγή του εκλογικού νόμου και εάν χρειαστεί θα γίνουν και δύο εκλογικές αναμετρήσεις την άνοιξη του 2020, προκειμένου να "καεί" η απλή αναλογική. Εκεί ακριβώς ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου ευελπιστεί ότι λόγω φθοράς η Ν.Δ., θα αναγκαστεί να ζητήσει ευρύτερες συναινέσεις στην περίπτωση που είναι και πάλι πρώτο κόμμα. Βεβαίως, στο συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει ζητούμενο εάν θα συναινέσει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο επί της ουσίας και με την απλή αναλογική θα βγάλει τον ίδιο αριθμό βουλευτών όπως και με το ισχύον εκλογικό σύστημα. Αν το ΚΙΝΑΛ συμπράξει με τη Νέα Δημοκρατία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, τότε η επόμενη κυβέρνηση θα πάει σε καθαρή τετραετία. Και μάλιστα θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στην πλέον κρίσιμη τετραετία μετά το μνημόνιο που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν θα χρειαστεί και... πέμπτο μνημόνιο το 2032, καθώς η ρύθμιση του χρέους από το συγκεκριμένο έτος έως το 2060 βρίσκεται κυριολεκτικά στον... αέρα!

            Σήμερα διαπιστώνουμε ότι οι κυβερνητικοί τυχοδιώκτες προσπαθούν με διορισμούς και διάφορα ρουσφέτια να συγκρατήσουν όσο γείνται μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ από την άλλη επιδιώκουν να προκαλέσουν ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ και ταυτόχρονα με την εγκληματική τους πολιτική στα εθνικά θέματα να συμβάλλουν ώστε να μετατοπιστούν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας προς τη Χρυσή Αυγή. Προσπαθούν απεγνωσμένα να κόψουν ψήφους από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ, έτσι ώστε να μην υπάρξει αυτοδυναμία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να μην συμπληρωθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2020. Μέχρι στιγμής ό,τι έχουν σχεδιάσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν τους βγαίνει. Για το καλό της χώρας, ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους βγουν οι σχεδιασμοί σε σχέση με την εμπλοκή στην Προεδρική Εκλογή. Γιατί αν δεν τους βγει τίποτα απ΄ όσα σχεδιάζουν, τότε κάποιοι θα πρέπει να σχεδιάσουν από τώρα την υπερασπιστική τους γραμμή ενώπιον της Δικαιοσύνης...

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ένας ώριμος και λογικός λαός διώχνει τους... καταληψίες της ζωής του! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Για τα κολασμένα μέτρα των Τσίπρα-Καμμένου (θα) φταίει ο... Μητσοτάκης! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ανώμαλες πολιτικές, μια φυσιολογική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛική κατάσταση...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γραβάτες ευκαιρίας από πολιτικούς... φιόγκους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αριστερά σημαίνει φτώχεια, ξεπούλημα και υποτέλεια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επικίνδυνο για την υγεία το... κόκκινο βλίτο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η αριστερή φαυλότητα στην εξουσία... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ... χρεοκοπία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μακάρι να έβλεπαν όλες τις επενδύσεις σαν την... κάνναβη! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χαρά τους η φτωχοποίηση και ο εξευτελισμός μας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει μεγάλες ρήξεις... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα κάνει το εκλογικό σώμα μέσα στο... παραβάν; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν είναι δύσκολο το σκίσιμο των μνημονίων, τότε... ρεφάρεις με μίσος και διχασμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν άνθρωποι με το"Σύνδρομο Πίτερ Παν"!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μια αισχρή πολιτεία κριτών και υποκριτών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πλησιάζει η ώρα της εξόδου και των αποκαλύψεων... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο άγραφος νόμος περί ευθύνης πολιτών ενώπιον της κάλπης! / Λουκάς Γεωργιάδης    

 

Η νέα μορφή διαφθοράς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον πολιτικό βίο της χώρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χείριστη μορφή διαφθοράς ο λαϊκισμός / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περιμένετε ανάπτυξη από μαρξιστές, οικονομικά αναλφάβητους και ανισόρροπους; / Λουκάς Γεωργιάδης

Καταλάβατε για τη ζημιά 200 δισ. των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή να το ξαναπεί ο Βίζερ; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μνημόσυνο στον Τσιπροκαμμενισμό, επικήδειος στον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το εκλογικό ρολόι στο μυαλό του πανούργου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η κοινωνία (προ)ετοιμάζεται για να εκδικηθεί τον χυδαίο Τσιπροκαμμενισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περίμενες καλύτερη παιδεία με τον Τσίπρα; Αδικαιολόγητος...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς η φιλελεύθερη Ρουμανία μας έβαλε τα γυαλιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

Κυβερνούν "βλήματα" που... σπέρνουν μόνο προβλήματα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν "μπάζα" που θέλουν να κάνουν τη... μπάζα τους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γιατί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα γυρίσει το κλίμα όταν τελειώσει η σημερινή... αριστεροαδέξια περιπέτεια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιές πληρώνονται! / Λουκάς Γεωργιάδης

Στήνεται σιγά σιγά το σκηνικό για τις επόμενες εκλογές... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι εγκληματίες ομολογούν και μετανοούν, αλλά ένας αριστεροκομμουνιστής είναι περήφανος για τον... φόνο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλπάζοντας προς την... κατάρρευση στου ασφαλιστικού και της οικονομίας! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κοινωνία υπεύθυνων και φυσιολογικών πολιτών μέσα από απλές και αυτονόητες κινήσεις! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας βλάπτει σοβαρά τα πάσης φύσεως... παράσιτα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι επενδύσεις έρχονται όταν έχεις σοβαρές πολιτικές και αξιόπιστους πολιτικούς / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εθνικό έγκλημα η φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ναυαγοί στον ωκεανό του παραλογισμού μας...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα συμβεί αν οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις πάνε στα... τσακίδια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν η απώλεια της κοινής λογικής (δεν πρέπει να) είναι αυτοσκοπός...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε η χώρα θα απογειωθεί!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο Τσίπρας καλείται να δαμάσει τον... Μινώταυρο του κρατισμού! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λογαριασμός πληρώνεται πάντα, από εξαπατημένους και μη... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επανάσταση του αυτονόητου κόντρα στην ανοησία των "επαναστατών"!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα απέραντο... αριστερό φρενοκομείο! / του Λουκά Γεωργιάδη

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....