| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας, οι φρεγάτες …& To Τετ ατ τετ με την Total

 

Τετάρτη, 29/01/2020

 

   Share

 

Στην αναβάθμιση των ήδη στενών σχέσεων της Ελλάδας με τη Γαλλία θα οδηγήσει η Εταιρική Στρατηγική Σχέση στην οποία έκαναν αναφορά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την συνάντησή τους στο Παρίσι.

 

 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή μας και πως υπάρχει κοινή οπτική γύρω από σειρά θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Με βάση αυτή την κοινή οπτική, θα καθοριστούν στο επόμενο διάστημα όλα τα ζητήματα, όπως για παράδειγμα κοινές ασκήσεις.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η στρατιωτική συνεργασία Αθήνας - Παρισιού περιλαμβάνει και εξοπλιστικά προγράμματα, με κυριότερο την αγορά δύο ψηφιακών φρεγατών Μπελαρά, οι οποίες θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες  του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Το κόστος για κάθε φρεγάτα αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, με την παράδοση τους να αναμένεται το 2027. Εξίσου σημαντική είναι και η συντήρηση 44 αεροσκαφών Mirage, κόστους 260.000.000 με τις διαθεσιμότητες να αυξάνονται από το καλοκαίρι του 2020.

 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για το θέμα των φρεγατών, ότι υπάρχουν γύροι επαφών ανάμεσα στα δυο υπουργεία Άμυνας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι μια τεχνική συζήτηση που γίνεται και υπάρχει μια προσήλωση της ελληνικής πλευράς ότι θα είναι μια διαδικασία government to government, μια διαφανής σχέση αγοράς, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, ενώ είναι γνωστή η πίεση που δέχονται τα ελληνικά δημοσιονομικά.

 

Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της Total

 

Κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον CEO της Total Patrick Pouyanné. Συζήτησαν για θέματα υδρογονανθράκων σε Ελλάδα, Κύπρο και Λιβύη όπου η Total έχει σημαντική διείσδυση και είναι αυτόνομος παίκτης στην περιοχή μας. Συζητήθηκαν και οι έρευνες στο οικόπεδο της Κύπρου και στην Ελλάδα.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θέλει να έχει ίδια αντίληψη για το πως βλέπει η Τοtal τα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή και σε Λιβύη και Κύπρο. Πρόθεσή του είναι η αποκατάσταση διαύλων επικοινωνίας με όλους τους σημαντικούς παίκτες σε όλα τα επίπεδα: είτε σε ιδιωτικό τομέα, είτε σε δημόσιο, είτε σε οργανισμούς.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....