Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

30/01/19

Η σύζυγος του Παπαντωνίου ζητεί να αποφυλακισθεί

 

Περίπου τρεις μήνες μετά την προφυλάκισή της, η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, ζητεί την αποφυλάκισή της με σχετική αίτηση που κατέθεσε στην αρμόδια ανακρίτρια.

 

 

Τόσο η ίδια όσο και ο Γιάννος Παπαντωνίου τον περασμένο Οκτώβριο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στους ανακριτές Διαφθοράς για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 

Πρόκειται για κατηγορία η οποία τους απαγγέλθηκε στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών. Το συγκεκριμένο έργο ανατέθηκε από τον πρώην υπουργό Άμυνας στην εταιρεία «Thales Nederland B.V» και εκείνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον «αντάμειψε» με τουλάχιστον 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα.

 

Την ίδια ώρα, συνάντηση στη Χάγη με συναδέλφους τους από τέσσερα κράτη – Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο – είχαν πριν από λίγες ημέρες οι ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, που χειρίζονται την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τέσσερις αυτές χώρες οι ανακριτές έχουν υποβάλλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής ζητώντας το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι ανακριτές Διαφθοράς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους, ενώ πληροφορήθηκαν πως η δικογραφία που αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, σηματοδότησε την έναρξη έρευνας και σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....