Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

28/02/19

Η υποψηφιότητα Βάιντμαν 

 

Σε μία συγκυρία κρίσιμη για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η Frankfurter Allgemeine Zeitung εστιάζει και πάλι στον ρόλο του επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Γιενς Βάιντμαν. Προ ετών ο Γερμανός τραπεζίτης είχε θεωρηθεί φαβορί για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι της ΕΚΤ, τους τελευταίους μήνες οι πιθανότητές του μάλλον περιορίστηκαν. Αλλά τί συμβαίνει σήμερα;

 

 

"Οι πιθανότητες του Βάιντμαν μειώθηκαν αισθητά από τη στιγμή που η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε άλλες προτεραιότητες και υποστήριξε την υποψηφιότητα του χριστιανοκοινωνιστή Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. Δύο Γερμανοί ταυτόχρονα σε δύο κορυφαία αξιώματα της ΕΕ δεν θα μπροούσαν να 'περάσουν' στη μεγάλη παρτίδα πόκερ για τα υψηλά αξιώματα. Η Μέρκελ έκανε 'ένα σοβαρό πολιτικό λάθος' αποσύροντας την υποστήριξή της προς τον Βάιντμαν, υποστηρίζει ο επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας Γιενς Νοβότνι.

 

Από την άλλη πλευρά, θεωρεί η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, "δεν ειναι σίγουρο οτι ο Βέμπερ θα γίνει όντως πρόεδρος της Κομισιόν. Σε περίπτωση αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να αποσυρθεί. Και τότε η υποψηφιότητα Βάιντμαν θα αποκτούσε νέα δυναμική. 'Θα ήταν αφελές να ξεγράψουμε τον Γιενς Βάιντμαν. Η διαπραγμάτευση μετά τις ευρω-εκλογές είναι τόσο περίπλοκη και πολυδιάστατη, ώστε αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει σε μία αξιόπιστη πρόβλεψη', θεωρεί ο Κάρστεν Μπρζέσκι, επικεφαλής οικονομολόγος της ING Bank.

 

Γιάννης Παπαδημητρίου

Deutsche Welle

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....