Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 14/06/18

Η φιλελεύθερη δύση και η αυταρχική ανατολή

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θέλησε να δυσφημίσει τη Δύση, δεν θα μπορούσε να κάνει με καλύτερο τρόπο από αυτόν που το κάνει τώρα. Η εχθρότητα που συγκέντρωσε στο πρόσωπό του από προφανείς συμμάχους των ΗΠΑ στο G-7 το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν αρκετά μεγάλη, ειδικά επειδή ήλθε σε αντίθεση με τον γενναιόδωροέπαινο που απηύθυνε στον «χασάπη» Kim Jong Un της Βόρειας Κορέας, στη Σιγκαπούρη.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Bloomberg, ακόμα χειρότερη ήταν η αντίθεση που εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές οθόνες του κόσμου, μεταξύ της G-7 και μιας άλλης συνόδου, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε -της συνάντησης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο Qingdao. Εκεί ο ομόλογός του Trump, ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, έκλεισε με επιτυχία το μάτι στους δικούς του εταίρους, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και ο ηγέτης του Καζακστάν Nursultan Nazarbayev. Ο Xi λείανε τις σχέσεις του ακόμη και με δυνητικούς αντιπάλους του, όπως ο Narendra Modi της Ινδίας.

 

Στο Qingdao, οκτώ ηγέτες - από τη Νότια και Κεντρική Ασία, καθώς και από τη Ρωσία και την Κίνα - συναντήθηκαν για να συζητήσουν το ευρασιατικό μέλλον. Αν και για να τονίσει περαιτέρω την απόσταση μεταξύ Qingdao και Κεμπέκ, όπου η συμφωνία του Ιράν ήταν ένα από τα πιο διχαστικά θέματα που συζητήθηκαν στη G-7, ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Hassan Rouhani, ήταν επίσης παρών και χαμογελαστός σε γενικές γραμμές όπως όλοι οι άλλοι. Οι εικόνες μίλησαν από μόνες τους: Ενώ η φιλελεύθερη Δύση καταρρέει, η αυταρχική Ανατολή εδραιώνεται.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....