Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 06/02/19

Η ώρα της σύνταξης πλησιάζει κάποια στιγμή ακόμη και για τους μεγαλύτερους traders

 

Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, αποχωρεί από την Janus Ηenderson ο «βασιλιάς των ομολόγων», Μπιλ Γκρος και βγαίνει στη σύνταξη. Ο 74χρονος κορυφαίος επενδυτής, ο οποίος ήταν εκ των συνιδρυτών της Pimco το 1971, αποχώρησε από την εταιρεία το 2014 και εντάχθηκε στο δυναμικό της Janus.

 

 

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ήταν γνωστό ότι είχε έρθει σε σύγκρουση με το διοικητικό συμβόυλιο και λέγεται πως η Pimco ετοιμαζόταν να τον απολύσει, παρά το γεγονός ότι ήταν αναμφίσβητητα μία από τις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην αγορά ομολόγων.

 

«Είχα μία υπέροχη διαδρομή 40 ετών στην καριέρα μου. Προσπαθούσα πάντα να βάζω το συμφέρον των πελατών μου πρώτα, να εφευρίσκω και να επανεφευρίσκω στρατηγικές ενεργούς διαχείρισης ομόλογων» δήλωσε ο Γκρος.

 

Ο κ. Γκρος, ο οποίος επιβλέπει ένα ίδρυμα της οικογένειάς του, σημείωσε ακόμη ότι ανυπονομεί να εργαστεί με τον γιο του, Τζεφ και την κόρη του Τζένιφερ στη στήριξη σημαντικών σκοπών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

 

Η καριέρα του στην Janus δεν ήταν αυτό που περίμενε η αγορά και μάλλον ούτε ο ίδιος. Με μέση ετήσια απόδοση χαμηλότερη του 1% απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που είχαν γεννήσει οι επιδόσεις του στην Pimco, οι οποίες και καθιέρωσαν την εταιρεία ως ηγετική δύναμη στο χώρο.

 

Το Pimco Total Return Fund, που συστήθηκε το 1987, αναδείχθηκε στο μεγαλύτερη ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο. Το υπό διαχείριση ενεργητικό του προσέγγισε τα επίπεδα ρεκόρ των 300 δισ. δολ. το 2013, ενώ από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα της «ζωής» του προσέφερε μέση ετήσια απόδοση 7,8%.

 

«Κανένας άλλος fund manager δεν βγάζει περισσότερα χρήματα για τους ανθρώπους από ό,τι ο Μπιλ Γκρος» έγραφε η Morningstart το 2010, όταν του χάρισε τον τίτλο του κορυφαίου μάνατζερ επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της δεκαετίας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....