Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 08/01/19

Η ώρα των Το Robotaxi πλησιάζει

 

Όπως έγραψε σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο το Bloomberg, πριν από τέσσερα χρόνια, η Daimler AG είχε «κλέψει» τις εντυπώσεις στο Λας Βέγκας με ένα αυτοοδηγούμενο όχημα, που υποσχόταν να «εντάξει» τους προνομιούχους επιβάτες του στο μέλλον του αυτοκινήτου.

 

 

Και όπως σχολιάζει το Bloomberg,  φέτος, ο κατασκευαστής της Mercedes-Benz επιστρέφει δυναμικά στην ετήσια έκθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, με ένα αυτοοδηγούμενο βανάκι -τύπου φούσκα- που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει αξιόπιστα τους ανθρώπους και τα εμπορεύματα γύρω από την πόλη με περιορισμένες ταχύτητες. Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, μολονότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό ενδέχεται να μην έχουν πληθυσμό για κάποιο διάστημα, οι υπηρεσίες μεταφοράς σε περιορισμένες περιοχές έχουν αρχίσει να φαίνονται πιο εφικτές, τουλάχιστον κατά τα επόμενα χρόνια.

 

«Αυτά τα οχήματα έχουν μέτρια τεχνική πολυπλοκότητα και οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, γεγονός που τα καθιστά ευκολότερα να παραχθούν από τα συμβατικά αυτοκίνητα», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Wolfgang Bernhart, σύμβουλος της Roland Berger GmbH. «Η δυνατότητα για οχήματα ειδικής χρήσης και αυτόνομης οδήγησης στο σύνολό της, είναι σημαντική». Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πωλήσεις αυτο-οδηγούμενων λεωφορείων θα φτάσουν περίπου το 1 εκατομμύριο οχήματα το 2020 και θα μπορούσαν να υπερδιπλασιαστούν σε 2,5 εκατομμύρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....