| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η CIA αλλάζει λογότυπο και ψάχνει ταλέντα Το παρασκήνιο

 

Τετάρτη, 00:01 - 13/01/2021

 

   Share

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, CIA, παρουσίασε ένα νέο λογότυπο για τον ιστότοπό της, CIA.gov, το οποίο δείχνει ότι απέχει από την λογική της γραφειοκρατίας.

 

 

Το CIA.gov βρίσκεται σε έντονο μαύρο φόντο, αντισταθμισμένο από τελείες και γραμμές που σχηματίζουν περιγράμματα. Υπάρχουν χαρακτηριστικά του σύγχρονου σχεδιασμού ιστοσελίδων με ευκρινείς γραμμές και μινιμαλιστική στρατηγική.

 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες ανάδειξαν την οπτική ομοιότητα του ιστότοπου με φυλλάδια ηλεκτρονικών μουσικών φεστιβάλ και πλατφόρμες ροής.  Άλλοι το συνέκριναν με την εμφάνιση του The Intercept, μιας διαδικτυακής έκδοσης που είναι γνωστή για τα ρεπορτάζ της σχετικά με τη C.I.A., καθώς και υλικό μάρκετινγκ για μάρκες όπως το Urban Outfitters.

 

«Η αποστολή της C.I.A είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη και ο ιστότοπος μας το αντικατοπτρίζει. Με τον ασπρόμαυρο συνδυασμό χρωμάτων, τη φωτογραφία και τα γραφικά της CIA.gov, θέλουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον  ταλαντούχων υποψηφίων και να προσφέρουμε μια σύγχρονη εμπειρία », δήλωσε η Nicole De Haay, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας σε τηλεφωνική συνέντευξη.

 

Ανεξάρτητα από το αν η οπτικοποίηση περιλαμβάνει την κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής της δεκαετίας του 2010, υπάρχουν οπτικές ομοιότητες.

 

«Η underground κουλτούρα εγκολπώνει  στρατιωτικούς, μονολιθικούς, δυστοπικούς σημειολογικούς  όρους το τελευταίο μισό της δεκαετίας», είπε στους New York Times, ένας διευθυντής δημιουργικού και σημείωσε «αντικειμενικά, είναι πραγματικά αστείο ότι η C.I.A. έχει χρησιμοποιήσει μια γραφιστική οπτική γλώσσα που θεωρούσε κακή και δυστοπική».

 

Όμως, η C.I.A. κάνει χρήση της αισθητικής. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, φέρεται να χρηματοδότησε πρωτοπόρους Αμερικανούς ζωγράφους όπως ο Τζάκσον Πόλοκ, προκειμένου να αναδείξει την αντίθεση με την ασφυκτική ατμόσφαιρα της Σοβιετικής Ένωσης.

 

Η CIA συνέδεσε τη νέα σχεδίαση του ιστότοπου με μια σειρά πρωτοβουλιών προσλήψεων που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2020, όταν έκανε την πρώτη τηλεοπτική διαφήμισή της. Ο νέος ιστότοπος, ο οποίος οδηγεί στη σελίδα σταδιοδρομίας της C.I.A., περιλαμβάνει φωτογραφίες από διαφορετικούς νέους και τις μαρτυρίες τους, λες και πρόκειται για μια ανοικτή επιχείρηση που προσελκύει ταλαντούχους εργαζόμενους.

 

Η  υψηλής τεχνολογίας απεικόνιση του ιστότοπου και η εστίαση στις προσλήψεις υπογραμμίζει ότι η C.I.A. ανταγωνίζεται για ταλέντα με τη Silicon Valley.

 

Η C.I.A. αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος σχεδίασε τον ιστότοπο.

 

New York Times, Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....