Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 14/08/19

Η Deliveroo λέει «αντίο» στη γερμανική αγορά

 

Συνεχίζεται η κινητικότητα στην αγορά των εταιρειών κατ’ οίκον παράδοσης γευμάτων. Η βρετανική Deliveroo αποφάσισε τώρα να εγκαταλείψει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά, τη Γερμανία, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας (των εταιρειών Takeaway και Just Eat) που θα δημιουργήσει μια εταιρεία του κλάδου με παγκόσμια ηγετική θέση. Η Deliveroo ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει αργότερα στη γερμανική αγορά, αλλά τόνισε ότι τώρα επιλέγει να εστιάσει την ανάπτυξή της σε άλλες αγορές εντός και εκτός Ευρώπης.

 

 

Οπως ανέφερε στο Reuters ο εκπρόσωπος της εταιρείας, η Deliveroo θα μεταφέρει πόρους και επενδύσεις με σκοπό την ανάπτυξή της και την επέκτασή της σε αγορές στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού. Προσέθεσε ότι η εταιρεία σημειώνει ραγδαία ανάπτυξη σε Βρετανία και Γαλλία, που είναι και οι κυριότερες αγορές της. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της, ευελπιστεί πως στα τέλη του έτους θα είναι στη διάθεση του μισού πληθυσμού της Βρετανίας και του ενός τρίτου στη Γαλλία. Σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των πόλεων στις οποίες θα δραστηριοποιείται στην Ισπανία, ενώ διαβλέπει δυνατότητες ανάπτυξής της και στην Ιταλία. Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους υπαλλήλους της, τόνισε ότι θα έχουν «την κατάλληλη αμοιβή».

 

Πριν από λίγες ημέρες, οι ανταγωνίστριές της Takeaway και Just Eat κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους υπό τους οποίους θα ολοκληρωθεί η συγχώνευσή τους. Η συγχώνευση αναμένεται να δημιουργήσει μια παγκόσμια εταιρεία κατ’ οίκον παράδοσης γευμάτων που εκτιμάται πως θα έχει ηγετική θέση στις αγορές Βρετανίας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Καναδά. Την ίδια στιγμή, με την αποχώρησή της από τη Γερμανία η Deliveroo μειώνει τον ανταγωνισμό για την ολλανδική Takeaway.com που πέρυσι εξαγόρασε τις επιχειρήσεις τής πολύ μεγαλύτερής της Delivery Hero’s στη Γερμανία.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....