Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/09/18

Η Deutsche Bank γίνεται Holding

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, μια ρυθμιστική ενέργεια που θα καταστήσει την Deutsche Bank ικανότερη να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη κρίση, αρχίζει να κερδίζει έδαφος στη γερμανική τράπεζα, καθώς προσπαθεί να γίνει πιο ευέλικτη με το να συγχωνεύσει όλα ή τμήματα της εταιρείας.

 

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Bank εξετάζει να μετατρέψει έτσι την τράπεζα σε μια εταιρεία συμμετοχών (holding company), σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν για τις σχετικές συζητήσεις.

 

Μια τέτοια αναδιάρθρωση θα διευκόλυνε τη συγχώνευση διάφορων τμημάτων του ομίλου.

 

Ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, ενώ η Deutsche Bank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

 

Πάντως και παρότι το ΔΣ της εταιρείας δεν βλέπει μια τετόια αλλαγή ως προτεραιότητα, πολλά κορυφαία στελέχη της τράπεζας πιστεύουν πως μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσεν α αυξήσει τη στρατηγική προσαρμοστικότητα και «ευκαμψία» της.

 

Η Deutsche Bank πασχίζει ήδη να ανταγωνιστεί μια δύσκολη και συνωστισμένη αγορά που κυριαρχείται από τις αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες, και να παρουσιάσει βιώσιμα κέρδη, ενώ δθαέτει υπερμεγέθες προσωπικό.

Στο μεταξύ οι τελευτές φήμες θέλουν τη Deutsche Bank να συνάπτει συμφωνία με την Commerzbank, σε μια πιθανή συγχώνευση που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα της τράπεζας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....