Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 13/03/19

Η Deutsche Bank, η Commetzbank & Οι συνεργατικές τράπεζες

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, οι συνεργατικές τράπεζες της χώρας που ανέρχονται σε 875 και κέρδισαν 2,2 δισ. ευρώ μετά από φόρους το 2018. Την ίδια ώρα, οι 384 γερμανικές τράπεζες αποταμιεύσεων ανακοίνωσαν συνδυασμένα καθαρά έσοδα 2,2 δισ. ευρώ. Τα μέλη και των δυο ενώσεων (συνεργατικών και αποταμιεύσεων) είναι ανεξάρτητα και συνήθως αποφεύγουν να μπαίνουν ο ένας στα «χωράφια» του άλλου.

 

 

Τόσο η Deutsche Bank όσο και η Commerzbank που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης δεν ξεπέρασαν το φράγμα του ενός δισ. το 2018. Η Commerzbank ανακοίνωσε ένα καθαρά αποτέλεσμα που αποδίδεται στους μετόχους της της τάξης των 865 εκατ. ευρώ, ενώ η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά έσοδα μετά από δικαιώματα μειοψηφίας στα 267 εκατ. ευρώ. Τα αδύναμα ετήσια αποτελέσματα ενδέχεται να εξηγήσουν γιατί η Deutsche Bank και η Commerzbank βρίσκονται πιο κοντά σε μια συγχώνευση.


Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την ανάληψη της ηγεσίας στη Deutsche Bank, ο CEO, Christian Sewing, εξακολουθεί να προσπαθεί να αντιστρέψει μια μεγάλη βουτιά στα έσοδα εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας που καθυστερεί να επιστρέψει σε πιο φυσιολογικά επιτόκια. Οι συγχωνεύσεις είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη στις γερμανικές αποταμιευτικές και συνεργατικές τράπεζες. Για παράδειγμα, ο αριθμός των συνεργατικών τραπεζών υποχώρησε κατά 40 την περσινή χρονικά.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....