Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 05/03/19

Η ECB & Οι προσδοκίες για καλά νέα

 

Αν ψάξει κανείς κάτω από την επιφάνεια των ζοφερών οικονομικών αριθμών της ευρωζώνης, ίσως ανακαλύψει ότι υπάρχει μια ελπίδα πως τα πράγματα θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Όπως σχολίασε το Bloomberg, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει σε κατάσταση νάρκης και τα εργοστάσια βλέπουν τις παραγγελίες να μειώνονται, οι εταιρείες συνεχίζουν να προσλαμβάνουν και οι καταναλωτές δαπανούν παραπάνω από τους αυξανόμενους μισθούς τους.

 

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν μια απροθυμία να αναλάβουν δράση, ως αντίδραση στην επιβράδυνση που παρατηρείται στην περιοχή. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν συνδέσει επί μακρόν τις αποφάσεις τους με την εγχώρια ζήτηση ως ελπίδα για την οικονομία μέσα σε ένα ασθενέστερο παγκόσμιο σκηνικό. Θα πρέπει να αποφασίσουν κατά τη συνάντησή τους στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη αν η ζήτηση είναι ακόμα αρκετά ισχυρή για να διατηρήσει την ανάπτυξη ή εάν μπορεί να χρειαστεί νέα στήριξη.

 

"Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει ελπίδα για μια κυκλική βελτίωση με τον καταναλωτή να έχει «αγοραστική υγεία» και τα εξωτερικά χτυπήματα να υποχωρούν, αλλά αυτό θα πρέπει να παραμείνει η βασική γραμμή της ΕΚΤ", δήλωσε ο Frederik Ducrozet, στρατηγικός αναλυτής στη Banque Pictet στη Γενεύη. "Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την ΕΚΤ, προκειμένου να προχωρήσουμε σε εξομάλυνση των πολιτικών, η οποία ωστόσο θα είναι βαθμιαία."

 

Οι επικαιροποιημένες οικονομικές προβλέψεις έως το 2021 θα είναι κρίσιμες για την αξιολόγηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ενώ πολλοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει σαρωτικές περικοπές στις προβλέψεις του τρέχοντος έτους, είναι λιγότερο κρίσιμες από τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές που καθοδηγούν τις αποφάσεις πολιτικής.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....