Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 25/02/19

Η ECB, η Εθνική Κυριαρχία & Η παγκοσμιοποίηση…

 

Ο Μάριο Ντράγκι υπεραμύνθηκε του ρόλου της ΕΕ ενάντι σε «ένα ολοένα και πιο αβέβαιο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον». Όπως έγραψε το Bloomberg, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξαπέλυσε επίθεση κατά των ευρωσκεπτικιστών και όσων αμφισβητούν τα οφέλη της ΕΕ αλλά και σε όσους θεωρούν ότι εάν οι χώρες τους εγκαταλείψουν το ευρώ τότε θα σωθούν.

 

 

«Η ύπαρξη μίας χώρας εκτός ΕΕ μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεξαρτησία της πολιτικής, αλλά όχι κατ 'ανάγκη σε μεγαλύτερη κυριαρχία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ και προσέθεσε «το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα».

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, παράλληλα παραδέχθηκε ότι πολλές φορές ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να κατανοήσουν ορισμένα ζητήματα τα οποία αφορούν τις αναγκαίες κινήσεις ώστε να στηριχθεί η οικονομική ολοκλήρωση και η συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

 

«Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε την ΕΕ για όλα. Ωστόσο, ενόψει της παγκοσμιοποίησης, η ΕΕ έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ μέχρι σήμερα.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΕΚΤ «η πραγματική κυριαρχία δεν έγκειται στη δύναμη να νομοθετείς, αλλά στην ικανότητα να διαχειρίζεσαι τις συνέπειες και να αντιμετωπίζεις τις θεμελιώδεις ανάγκες των ανθρώπων.Στην ικανότητα να λαμβάνεις ανεξάρτητες αποφάσεις. Με απλά λόγια η ανεξαρτησία δεν εγγυάται την κυριαρχία».

Υπογράμμισε ότι η συνεργασία εντός της ΕΕ βοηθά τα κράτη να προστατευθούν από έξωθεν κινδύνους και τους παρέχουν μεγαλύτερη δυνατότητα εφαρμογής των πολιτικών τους επιλογών.

 

Με δεδομένη την επικράτηση της παγκοσμιοποίησης έχει αλλάξει άρδην η αλυσίδα της παγκόσμιας παραγωγής και πλέον η συνεργασία μεταξύ των χωρών είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.

 

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέτει κοινούς κανόνες για όλη την ΕΕ, η Κομισιόν φροντίζει να παρακολουθεί την εφαρμογή τους και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφέρει νομική προστασία εάν αυτοί παραβιαστούν. Στην Ευρωζώνη οι αρχές ελέγχου του τραπεζικού συστήματος βοηθούν ώστε να διατηρείται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα», τόνισε.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....