| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η Fed μηδένισε τα επιτόκια και προχώρησε σε νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

 

Δευτέρα, 07:45 - 16/03/2020

 

   Share

 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια της στο μηδέν και εγκαινίασε ένα τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ύψους 700 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ανασχέσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία.

 

 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση πως η επιδημία του κορωνοϊού έχει βλάψει και έχει διαταράξει την οικονομική δραστηριότητα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και στη βάση αυτή μείωσε τα επιτόκια της στο μηδέν και ξεκίνησε ένα τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 700 δισ. δολαρίων για την προστασία της οικονομίας από τις επιπτώσεις του ιού.

 

Αντιμετωπίζοντας τις έντονες διαταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, η Fed μείωσε επίσης το επιτόκιο δανεισμού έκτακτης ανάγκης κατά 125 μονάδες βάσης σε 0,25% και επέκτεινε τη διάρκεια των δανείων σε 90 ημέρες. Η Fed μείωσε επίσης τους δείκτες απαίτησης ελάχιστων αποθεματικών κεφαλαίων.

 

Επιπλέον, σε μια συνολική συντονισμένη κίνηση η Fed ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα του Καναδά, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ελβετική Εθνική Τράπεζα έλαβαν μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας σε δολάριο σε όλο τον κόσμο μέσω των υφιστάμενων συμφωνιών ανταλλαγής δολαρίων.

 

Οι κεντρικές τράπεζες μείωσαν το επιτόκιο σε αυτά τα δάνεια ανταλλαγή νομισμάτων και παρέτειναν την περίοδο χορήγησης τους.

 

Τέλος, η ποσοτική χαλάρωση θα αφορά στην αγορά κρατικών ομολόγων της αμερικανικής κυβέρνησης 500 δισ. δολαρίων και 200 ​​δισ. δολαρίων εγγυημένων ενυπόθηκων δανείων. Η Fed δήλωσε ότι οι αγορές θα αρχίσουν αύριο Δευτέρα με ημερήσιο όριο 40 δισ. δολαρίων.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....