| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η GS & Οι μαύρες προβλέψεις της για τις ευρωπαικές τράπεζες

 

Τετάρτη, 00:01 - 01/04/2020

 

   Share

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, όπως αναφέρει η Goldman Sachs σε ανάλυση της, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα δουν μείωση των πιθανών κερδών τους κατά 120 δισ. ευρώ (131 δισ. δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει οικονομικά τόσο τις τράπεζες όσο και τους πελάτες τους.

 

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της GS, με επικεφαλής τον Γιέρνεϊ Όμαχεν αναθεώρησε δραστικά προς τα κάτω της προβλέψεις της για τα κέρδη του τραπεζικού κλάδου έως το 2023.

 

Η αναθεώρηση ήταν της τάξεως του -27%, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την πρόβλεψη των απωλειών της τάξης των 30 δισ. ευρώ που είχαν κάνει στις 10 Μαρτίου. Επιπλέον, οι αναλυτές προχώρησαν σε μείωση των συστάσεων αγοράς τραπεζικών μετοχών, όπως της Natixis στο Παρίσι και της Bawag Group στη Βιέννη.

 

«Οι τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη πρόκειται να δυσκολευτούν με την αύξηση της συσσώρευσης των δανείων αλλά και λόγω των αδύναμων εσόδων, την ώρα που το κόστος είναι πιθανό να παραμείνει το ίδιο», έγραψαν σε υπόμνημα οι αναλυτές.

 

«Οι προοπτικές για τον τραπεζικό κλάδο, παράλληλα με τη συνολική οικονομία, έχουν μειωθεί σημαντικά», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

 

Οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν προσκολλημένοι σε συστημικές μεγάλες τράπεζες, καθώς είναι πιθανό να επωφεληθούν περισσότερο από τη σειρά μέτρων που έχουν λάβει οι ρυθμιστικές αρχές κάθε χώρας και η Ευρώπη για την υποστήριξη των αγορών, σύμφωνα με τους αναλυτές. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από τους επενδυτές σε συγκεκριμένες τράπεζες με υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και μεγάλο κεφάλαιο (Diversified Banks), όπως η HSBC Holdings Plc, η Banco Santander SA και η BNP Paribas SA.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....