| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η Google αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα έσοδα του YouTube από διαφημίσεις

 

Τετάρτη, 00:01 - 05/02/2020

 

   Share

 

Αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα και συνδρομητές του YouTube έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η Google, στην έκθεση αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου. Τα στοιχεία όμως που αποκάλυψε ήταν περιορισμένα, καθιστώντας δύσκολο να γίνει αξιολόγηση της κερδοφορίας του YouTube.

 

 

Στο οικονομικό έτος 2019, τα έσοδα του YouTube από διαφημίσεις ανήλθαν στα 15,15 δισ. δολάρια, αυξημένα σε σύγκριση με τα έσοδα 11,16 δισ. δολαρίων του 2018. Αύξηση παρατηρείται και στο τέταρτο τρίμηνο, με έσοδα 4,72 δισ. δολαρίων έναντι 3,61 δισ. δολαρίων του τετάρτου τριμήνου της προηγούμενης χρονιάς. Τα παραπάνω αποτελέσματα αφορούν τα έσοδα από διαφημίσεις του YouTube και όχι από άλλες δραστηριότητες όπως οι συνδρομές στο YouTubeTV, που συμπεριλαμβάνονται σε άλλο τμήμα εσόδων της Google.

 

Tο YouTube έχει περίπου δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες (που το χρησιμοποιούν έστω μια φορά το μήνα), καθώς επίσης 20 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές των πακέτων Music και Premium (χωρίς διαφημίσεις) και άλλα δύο εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές της YouTubeTV.

 

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Σουντάρ Πιτσάι, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, μητρικού ομίλου της Google, ο οποίος έχει δεσμευθεί για μεγαλύτερη διαφάνεια. Σε επίπεδο ομίλου, η Alphabet ανακοίνωσε διαφημιστικά έσοδα ύψους 37,93 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, αυξημένα σε σύγκριση με τα έσοδα 33,91 δισ. δολαριών του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Τα έσοδα από δραστηριότητες cloud ανήλθαν στα 8,92 δισ. δολάρια στο σύνολο του 2019, από 5,84 δισ. δολάρια του 2018. Το σύνολο των εσόδων της Alphabet ανήλθε στα 46,08 δισ. δολάρια, κατώτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

 

Η Google φαίνεται να υστερεί έναντι της Amazon στα έσοδα από τις υπηρεσίες στο υπολογιστικό cloud, αφού στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 η Alphabet είχε έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων έναντι σχεδόν 10 δισ. δολάρια της δεύτερης, ενώ συνολικά πέρυσι τα έσοδα της Google από το cloud έφθασαν τα 8,9 δισ. δολάρια. Όμως η εταιρεία κερδίζει γρήγορα έδαφος, αφού τα έσοδα από το cloud της Google αυξήθηκαν κατά 53% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....